Новини

Держава хоче бачити і шанувати своїх героїв, – Порошенко

Військовий парад в День Незалежності України, який вже другий рік поспіль скасовує президент Зеленський, не може бути предметом політичних дискусій чи суперечок. Бо це перш за все інструмент для цементування держави – переконаний п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, пише Четверта студія.

В ефірі телемарафону на телеканалах «Прямий», «Еспресо» та «5 канал» він наголосив, що парад це взагалі не про політику.

«Дискусія стосовно військового пораду, особливо та, яка була затіяна Зеленським, хибна, немає що там дискутувати взагалі. Армія, воїни, люди в погонах, волонтери, добровольці – в українській державі це ті, хто має найвищий рівень довіри людей і на Сході,  і на Заході. І це має бути тим, що об’єднує людей, міцно цементує країну. Парад не може бути предметом дискусій чи політичних спорів. Це взагалі не для політики. Парад цементує державу, держава хоче бачити своїх героїв. І на параді вона має цю унікальну можливість», – переконаний Петро Порошенко.

«Уявіть собі людей, які ризикуючи власним життям пішли на фронт і захищають нашу землю. Кому ще країна має віддавати шану і повагу? Крім танків, ракет, літаків армія конче потребує бойового духу, який базується на повазі суспільства людей і влади. Де ви можете це продемонструвати як не на військовому параді?», – запитує п’ятий Президент.

«Я не знаю, хто це радить, звідки це береться в головах. Як можна було додуматися, щоб вийти на протистояння Зеленський- Порошенко під час параду – Порошенко за парад, а Зеленський проти. Мова взагалі не йдет про Зеленського і про Порошенка, до речі. Мова йде про державу, яка святкує свій День  Незалежності», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

«Хочу наголосити, наступний парад, наступний День Незалежності буде на 30 років незалежності. Не намагайтеся його політизувати, не намагайтеся знову скасувати парад. Хочу наголосити – парад буде, з вами, влада, чи без вас. Сьогодні ми це продемонстрували», – застеріг Петро Порошенко.

«Хтось сказав, що був дуже велелюдний парад минулого року. Це була ініціатива ветеранів, тільки минулого року на параді було до 50 тисяч, а цього року до 100 тисяч. Не намагайтеся з цим гратися.

Сьогодні сльози на очах були, як люди на вулицях сприймали тих, хто йшов в парадному строю Це характеристика зрілості української нації, українського народу, відмінності українців від багатьох інших народів колишнього СРСР чи СНД. Ми інші, ми європейські, ми ті, хто точно знає, за що вони боряться, точно знає, який вектор був прокладений і це є вектор в Європейський Союз», – наголосив Порошенко.

«Я впевнений, що безпеку ми можемо забезпечити, тільки отримавши членство в НАТО, і готові рішуче крокувати в цьому напрямку. І ніякі ОПЗЖ, «слуги», ніякі інші політичні проекти український народ в цьому напрямку не зупинять. Це кажу вам я, Петро Порошенко, лідер «Європейської Солідарності», – наголосив п’ятий Президент.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий хоче заборонити Telegram

Мер Львова, перебуваючи у Нью-Йорку, видав черговий кринжовий допис

9 години тому

На Львівщині працює вітрова електростанція (ФОТО, ВІДЕО)

Працюємо над тим, аби зробити стабільнішою нашу енергосистему!

9 години тому