Новини

Депутати з «Європейської Солідарності» підтримали активіста Погребиського

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» у Печерському райвідділку поліції зустрілись із активістом, учасником російсько-української війни Олександром Погребиським, якого безпідставно затримали учора під Верховною Радою після інциденту зі скандальним нардепом ОПЗЖ Олегом Волошиним.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

Як відомо, інший громадський активіст на знак протесту проти публічних антиукраїнських заяв Волошина облив його зеленкою. Депутат Волошин натомість вдарив активіста в обличчя, коли того тримали поліцейські.

Олександр Погребиський, який не був учасником конфлікту, а лише свідком подій, також був затриманий і наразі перебуває під вартою в ІТТ.

«Дуже дивним стає, що час від часу влада системно надає підозри колишнім добровольцям, волонтерам, ветеранам АТО. Їх як правило звинувачують в тому, що вони вчиняють дії, які пов’язані з захистом України. Ця сьогоднішня ситуація – це знову повторення того, що влада намагається призначити відповідальних, бо жодних дій Олександр не вчиняв, жодних відео-матеріалів чи інших доказів нема. Дивує, що народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя», який дозволив собі вдарити звичайну людину, яку в цей час тримали поліцейські, сьогодні не несе ніякої відповідальності. Більше того я розумію, що йому ніхто і не збирається пред’являти звинувачення. Хоча очевидно і на всіх телеекранах вчора було продемонстровано як цей народний депутат, який виступав з антиукраїнськими заявами, вдарив у обличчя людину. Він повинен відповідати за скоєне. А не повинна влада і правоохоронні органи призначати відповідального в особі волонтера, добровольця, воїна АТО, опозиційного політика», – зазначає народний депутат Олег Синютка.

«З нашої точки зору – це абсурд, зважаючи на те, що сам Погребиський – громадський активіст, волонтер, військовий, десантник, він служив в 95-їй бригаді. І він ветеран АТО. Таке ставлення до наших ветеранів, які насправді ні в чому не винні, – неприпустиме. Він не порушував закон, він знаходиться тут через те, що став свідком конфлікту антиукраїнського депутата з кимось на вулиці. Це абсолютно неправильно», – переконаний Микола Княжицький.

«Волошин вдарив простого громадянина і не несе за це відповідальності. Але все-таки ми сподіваємося, що він понесе відповідальність за те, що Україна «не має суверенітету». Підписане звернення нашими депутатами від «Європейської Солідарності», «Голосу» від «Слуг народу». Я сподіваюся, що  це знайде адекватну реакцію і в СБУ, і в Генпрокуратурі. Я сподіваюся, що цей народний депутат понесе відповідальність перед українським народом», – зазначив народний депутат Михайло Бондар.

«Ми бачимо явно нерівне ставлення влади до депутатів з різних фракцій. Ми бачимо, що закривають очі на те, що витворяють «Слуги народу». Хоча є задокументовані свідчення щодо корупційних справ, але про це правоохоронні органи мовчать. Тепер ми бачимо таке ж поблажливе ставлення до депутатів з ОПЗЖ, коли депутат б’є в обличчя людину, тим більше, якщо тримають поліцейські, це не просто порушення норм моралі, це правопорушення, злочин, за який треба відповідати. Ми не бачимо жодних кроків в цьому напрямку», – зауважив народний депутат Ростислав Павленко.

«Натомість з Погребиським, який фактично був свідком події, його затримали, йому вручають підозру. Йде перешкоджання  в інших епізодах так само діяльності депутатів «Європейської Солідарності» щодо виконання їх безпосередніх функцій. Ми пам’ятаємо, що для того, щоб зайти до ДБР, треба пройти через кілька кіл пекла. Чи кричущий випадок з музеєм, ми пам’ятаємо, коли ДБР йшло на штурм, то для того, щоб там притягнути до відповідальності, треба звертатися до суду, проходити багато ступенів захисту, які виставляє система для того, щоб боронити своїх. Тому очікуємо зараз, що суд буде впродовж ближчих годин, чи сьогодні – завтра і обов’язково зробимо все, щоб права невинних людей були захищені», – наголосив Ростислав Павленко.

Коментарі

Олег Довганик