Новини

Депутати з фракції Зеленського відмовилися визнавати провал нинішньої влади у ситуації з авіакатастрофою в Ірані, – Геращенко

Депутати з фракції монобільшості під час обговорення заяви Верховної Ради щодо катастрофи українського літака в Ірані на засіданні комітету з питань зовнішніх відносин відмовились визнати суттєві комунікаційні та управлінські помилки, які були здійснені на рівні вищого керівництва країни під час цієї трагічної кризи. Про це після шестигодинного засідання комітету на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«6 годин тривало засідання комітету зовнішніх відносин, найдовше – публічно, й потім в закритому режимі, – обговорювали трагедію зі збиттям українського авіалайнера в Ірані. Заслухали представників МЗС, СБУ, інших органів влади. Комітет підготував текст заяви, в якій в цілому фіксуються правильні речі – співчуття родинам загиблих і країнам, чиї громадяни постраждали, визнання професійності загиблого екіпажу, чию фаховість під сумнів поставили саме перші заяви влади», – повідомила деталі Ірина Геращенко.

«Прийнято нашу поправку щодо звернення до Ірану визнати свою безумовну провину і забезпечити прозоре розслідування, за підсумками якого сплатити всі відповідні компенсації, знайти і покарати всіх винних в жахливій трагедії», – також зазначила Ірина Геращенко.

«Але слуги категорично відмовилися визнавати комунікаційні та інші провали влади, які яскраво висвітлив цей виклик. Поза увагою і без відповіді та реакції залишилися питання відсутності в перші дні кризи керівництва силових структур і профільних міністерств, неадекватне інформування суспільства про результати аварії, які завдали шкоди іміджу України і перевізника (мова й про повідомлення посольства про «повне виключення теракту», й доручення Генпрокурору порушити справо про порушення експлуатації транспортного засобу, й заяви «не всьо так однозначно», коли весь світ вже говорив про ракету)», – пише Геращенко.

«Ми як державницька політична сила, пропонували компромісний варіант – доповнити заяву зверненням до державних органів України «надавати фахову інформацію» суспільству про хід розслідування. Слуги запропонували «продовжити фахове» інформування, вони дійсно вважають, що ніякої комунікаційної кризи не існує і все було дуже фахово…. Це все не просто сумно, а неадекватно», – вважає Ірина Геращенко. Вона повідомила, що фракція «Європейська Солідарність» подасть альтернативний проект заяви, в якій зафіксує й свою оцінку дій нинішньої влади в ситуації зі збитим Боїнгом.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник “Арени Львів” Юрій Майборода отримав підозру у службовій недбалості

Мене хочуть посадити під цілодобовий домашній арешт, зараз тільки під нічний, хоча я взагалі як…

3 години тому

Скільки заробив директор “Львівавтодору” Садового

Квартира, дві земельні ділянки та більше мільйона зарплати: що задекларував директор ЛКП “Львівавтодор”

12 години тому

У Львові горіла трансформаторна підстанція

Люди були без світла

12 години тому