Депутати «Європейської Солідарності» вимагають забезпечити право на справедливий суд для Юлії Кузьменко

Новини 11 Серпня, 2020 201
Михайло Бондар

Михайло Бондар

Депутати з фракції «Європейська Солідарність» вимагають провести службову перевірку неявки на судові засідання прокурорів у справі Юлії Кузьменко і забезпечити їй право на справедливий і чесний суд. Про це йдеться у депутатському зверненні, яке подали народні депутати Ірина Фріз, Ростислав Павленко і Михайло Бондар Генеральному прокурору України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на “Європейську Солідарність“.

«22.05.2020, 24.05.2020, 29.05.2020 року жоден із 13 призначених прокурорів не з’явився до Печерського районного суду міста Києва в судове засідання за клопотанням захисника підозрюваної Кузьменко Ю.Л. адвоката Безпалого Т.Г. про зміну запобіжного заходу підозрюваній. Внаслідок неявки прокурорів клопотання захисника про зміну запобіжного заходу так і не було розглянуте судом, адже закінчився строк дії ухвали», – йдеться у зверненні.

Народні депутати наголошують, що в той же час прокурорами вчинялися інші слідчі дії, а проігноровані були саме засідання по зміні запобіжного заходу.

«Вищевказані дії прокурорів створюють перешкоди для реалізації права на захист Кузьменко Ю.Л., передбаченого ст. 20 КПК України, а також викликають обґрунтовані сумніви щодо їх неупередженості під час здійснення процесуального керівництва у даному кримінальному провадженні», – підкреслюють представники «Європейської Солідарності».

Народні депутати звернулися до Генерального прокурора з проханням «забезпечити участь прокурорів, що входять до групи прокурорів на всі судові засідання, відносно Кузьменко Юлії Леонідівни, а також провести службову перевірку поважності причин неприбуття у попередні судові засідання».

Коментарі

Позначки: , ,