Новини

Депутати вимагають розібратись з паркуванням на території головного вокзалу Львова

Сьогодні, 28 березня, на сесії Львівської міської ради депутатка фракції Європейська Солідарність Олена Пелех звернулась до міського голови Львова Андрія Садового з проханням розв’язувати проблему з нестачею місць для паркування на території оновленого Львівського вокзалу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

Як йдеться у зверненні, через відсутність вільних місць для паркування львів’яни та гості міста не мають можливості розрахувати свій час, що приводить до запізнень на потяги чи автобуси. Також пошуки паркомісця є проблемою для людей з обмеженими можливостями або тих, хто подорожує з маленькими дітьми.

“Ситуація ускладнюється тим, що вільні місця для паркування на території вокзалу часто займають мікроавтобуси, що здійснюють рух по Україні та за кордон. Це призводить до ще більших незручностей для пасажирів, які не можуть знайти місце для паркування.

На даний час частина земельних ділянок, державної власності, які межують із залізничним вокзалом, слугують стихійною автостанцією для автобусів, а інша частина – місцем паркування легкового транспорту, без розмежування території” – наголосила Пелех.

За її словами, ця стихійна автостанція порушує українське законодавство, крім цього, у місті для автобусів облаштована автостанція № 8 на площі Двірцевій, 1 та автостанція на вул. Городоцька, 116a, яка межує із залізничним вокзалом.

На автостанціях повинно забезпечуватись:

– прийом та відправлення автобусів і пасажирів;

– організація продажу квитків населенню;

– диспетчерське управління і регулювання руху автобусів;

– контроль екіпіровки та санітарного стану автобусів, дорожньої документації водіїв та дотримання визначеного режиму роботи підприємств, установ і організацій, розташованих на їх території;

– організація побутового обслуговування пасажирів і водіїв.

Натомість водії стихійної автостанції збирають людей на рейси на території вокзалу, у зв’язку з чим здійснюють рух без графіка, а пасажири чекають повної посадки.

Також на території стихійної автостанції немає відповідного перегородження, люди та діти пересуваються поруч з автобусами, чим створюють аварійні ситуації при здійсненні руху легкового транспорту, який паркується поряд.

“У зв’язку із цим прошу звернутися до прем’єр-міністра України з приводу розв’язання питання щодо спільного використання двох земельних ділянок, які належать державі, цільове призначення яких – для обслуговування будівель залізниці, і які межують із залізничним вокзалом. На даний час ці земельні ділянки слугують стихійною автостанцією для автобусних транспортних засобів, які перевозять людей по території України та за її межі” – наголосила Пелех.

Вона додала, що просить міського голову Львова розглянути можливість використання двох земельних ділянок для паркування авто львів’янами.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

7 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

8 години тому