Новини

Депутати Червоноградської міськради закликали парафію УПЦ МП вийти зі складу Моспатріархату

Червоноградська міськрада на Львівщині закликала настоятеля та парафіян храму святого Івана Богослова УПЦ МП протягом двох тижнів розірвати зв’язки з Московським Патріархатом та перейти до Православної Церкви України. Відповідне звернення депутати ухвалили на сесії у четвер, 5 травня. Про це повідомляє zaxid.net.

У зверненні йдеться, що через війну Росії проти України, яку підтримує Кирил, українські парафіяни цієї Церкви повинні усвідомити неможливість подальшого перебування в юрисдикції Моспатріархату.

«З метою консолідації українського народу закликаємо прихожан Московського патріархату не бути байдужими до ситуації, яка склалася сьогодні в Україні, й рішуче засудити дії окупанта, бо з нами правда і з нами Бог. Закликаємо настоятеля та парафіян храму святого Івана Богослова Української Православної Церкви Московського Патріархату м. Червоноград вжити всіх необхідних заходів в термін двох тижнів щодо виходу з Московського Патріархату та єднання з помісною Православною Церквою України», – сказано у рішенні Червоноградської міськради.

За час повномасштабної війни Росії проти України низка релігійних громад Львівщини уже вийшли з підпорядкування Московського Патріархату. Серед перших була громада Свято-Покровського храму Червонограда.

Рішення про перехід до ПЦУ також прийняли релігійні громади УПЦ МП у селі Баня Лисовицька Стрийського району та в селі Речичани біля Городка, а громада УПЦ МП у Мостиськах вирішила перейти у підпорядування Вселенського Патріархату.

Про вихід з Московського Патріархату заявили і Трускавецька парафія святого пророка Іллі УПЦ та парафія села Підмонастирок Дорогобицького району.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

9 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

9 години тому