Новини

Cолдат Нацгвардії, який розстріляв караул, сам здався правоохоронцям

У Державному бюро розслідувань кажуть, що солдат Нацгвардії Артемій Рябчук, який розстріляв товаришів по службі у Дніпрі, сам здався правоохоронцям.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДБР.

Заступник директора теруправління ДБР у Полтаві Володимир Шилов, який наразі перебуває на місці події, повідомив, що строковик, який розстріляв товаришів по службі на Південмаші, сам зв’язався з правоохоронцями та здався їм.

За його словами, Рябчук, перебуваючи у селі, попросив випадкову жінку зателефонувати у поліцію та повідомити про його місцезнаходження.

Пізніше ДБР внесло корективи у свої заяви, зазначивши наступне: поки військовий просив на вулиці жінку зателефонувати до поліції щодо його місцезнаходження, до поліції вже встиг додзвонитися чоловік, який проходив повз.

Загалом після заклику повідомляти про будь-яких підозрілих осіб на гарячі лінії правоохоронних органів надійшло більше 10 дзвінків, декілька з них стосувалися саме затриманого.

За даними поліції, на виклик приїхав наряд патрульних, який і затримав зловмисника.

Cолдат Нацгвардії, який розстріляв караул, сам здався правоохоронцям

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі.

Троє з п’яти поранених солдатом-строковиком військовослужбовців Національної гвардії перебувають у важкому стані.

27 січня о 03 год. 40 хв на території Південного машинобудівного заводу “Южмаш” сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович,  2001 р. н., під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення.

За даними поліції, загинули четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка.

О 9:30 на вул. Крайній у місті Підгороднє вбивцю затримали поліцейські.

Командування та особовий склад НГУ висловило співчуття рідним та близьким загиблих. Розслідуванням обставин трагічної події займатимуться представники ДБР та військової прокуратури.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

59 хв. тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

9 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

9 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

10 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

13 години тому