Новини

Чиновники Львівської ОДА виділили майже 70 тисяч гривень на проїдання під час Днів Європи

На харчування учасників відзначення Днів Європи, які були проведені 21 травня у Львівській Політехніці, з обласного бюджету витратили майже 70 тисяч гривень. Про це повідомила ГО «Громада та ініціатива» на своїй сторінці у Facebook.

У заході взяли участь заледве 50 гостей, повідомляють Правдиві новини. На їх харчування пішло 69 900 грн.

31 100 грн з обласного бюджету спрямували на кейтерингові послуги, 38 800 грн – на послуги з організації харчування. Як випливає з меню, холодні перекуси готувалися для 100 осіб, орієнтовно на кожну особу мало припасти понад 690 грн. Проте, на практиці через обмежену кількість учасників, середні витрати на гостя становили більше 1380 грн.

Зокрема, учасники Днів Європи споживали:
– сирне плато по 500 грн,
– рулетики з лосося — 400 грн,
– свинні медальйони — 170 грн.
– салат з прошутто — 180 грн,
– курка у шпинатному соусі — 150 грн,
– салат з печінкою — 180 грн.

У ГО «Громада та ініціатива» вважають, що у департаменті міжнародного співробітництва Львівської ОДА намагалися «накрутити» вартість заходу, а також уникнути тендерних процедур, адже послуги були розбиті на організацію харчування та кейтерингові послуги.

«Чи могли обійтися чиновники без вишуканих канапок по 200-400 грн в умовах обмеженого бюджету, коли через відсутність коштів закривають школи та лікарні? Очевидно, що не лише могли, але і зобов’язані були!!! Але вочевидь це не про Львівську ОДА», – обурюються громадські активісти.

Нагадаємо, 21 травня у Львівській Політехніці відбувся мистецько-науковий захід «Україна в Європі шляхом першовідкриттів», присвячений Міжнародному Дню Європи, пише Львівська мануфактура новин.

«Ідея заходу – продемонструвати наукову позицію України, зокрема Галичини та Львова, через винаходи, досягнення і першість в світі львівських вчених, які своїми конкретними прикладами експериментів вводили Україну в європейське наукове сузір’я», – анонсували про захід на офіційному сайті ЛОДА.

 

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

22 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

22 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

22 години тому