Новини

“Чеські капітали” Юлії Тимошенко: нове розслідування Watchdogs (ВІДЕО)

Лідерка “Батьківщини” подала декларацію і тардиційно жодним словом не згадала про закордонні бізнеси свого чоловіка.

Про це йдеться у новому розслідуванні Watchdogs, пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

Як і всі народні обранці, 31 березня Юлія Тимошенко подала свіжу декларацію про доходи та майно. Задекларувала – п’ять мільйонів доларів готівкою, пів мільйона гривень зарплати у Верховній раді. Але ви проце вже мабуть чули. А ось про що ви не чули, – це те, чого у декларації Юлії Тимошенко немає.

Взагалі декларація лідерки “Батьківщини” на перший погляд вражає аскетичністю. Жодної квартири, жодного клаптику землі. Свій маєток в Козині подружжя Тимошенків просто орендує, він їм не належить. Так само майже немає корпоративних прав – Олександр Тимошенко показав, що має одну компанію в Україні, і одну – в Естонії, ось і все. І це – неправда.

Юлія Тимошенко традиційно не показує в декларації бізнеси свого чоловіка у Чехії. Першими на це звернули увагу журналісти програми “Схеми” ще у 2018 році. Вони помітили, що Юлія Тимошенко регулярно показує у своїх деклараціях доходи чоловіка від такої собі чеської ТОВки Britico ProductЦього разу так само Олександр Тимошенко показав дохід від неї у 350 тисяч гривень. Три роки тому керівник Britico Product Вацлав Франц розповідав, що чоловік лідерки “Батьківщини” отримує від нього зарплату, як один із директорів компанії.

Та Олександр Тимошенко є не просто одним із директорів цієї контори, він із самого початку був одним із її засновників. Після серії манцпуляцій з акціями формальним власником став отой чеський бухгалтер Вацлав Франц, але Олександр Тимошенко не залишив копанію і досі є її реальним керівником. Ще одна чеська контора Тимошенка – Medical invested capital. Обидві компанії існують нібито для того, щоб здавати майно в оренду, але рік-у-рік що одна, що друга показують чеській податковій лише збитки. І це не заважає Олександру Тимошенку отримувати від неї дохід.

Цікаво тут інше – чому Юлія Тимошенко та її чоловік ці чеські компанії? Причому навіть цілком безневинні. Є наприклад ще громадська організація “Батьківщина” у Чехії. Там у статутних документах навіть особистий підпис Олександра Тимошенка стоїть. Це – іноземна юридична особа, засновником якої напряму є Олександр Тимошенко, її треба відобразити в декларації Юлії Володимирівни, і ви її там не побачите.

 

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

1 годину тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

1 годину тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

2 години тому