Через борг трускавецького водоканалу у Дрогобичі й Стебнику обмежили водопостачання

Новини 02 Квітня, 2020 975

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Вода вночі не надходитиме на верхні поверхи багатоповерхових будинків

Трускавецький водоканал продовжує накопичувати борги. Так у березні комунальне підприємство не заплатило «Дрогобичводоканалу» за отримані послуги з водопостачання і водовідведення 1,6 млн грн. Ще 2,6 млн грн заборгувало водоканалу міста Котермака населення. Через те, що підприємство не отримало значної суми надходжень, воно перейшло у режим жорсткої економії, зокрема, працівників переведено на скорочений робочий графік.

Як пише “Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», про це повідомили у пресслужбі «Дрогобичводоканалу».

– Водоканал розуміє надважливість безперебійного забезпечення водою населення в час карантину. Тому, щоб не допустити критичної ситуації зупинки підприємства, ми змушені з 1 квітня перейти на скорочений режим надання послуг: у нічний час з 22.00 до 06.00 у Дрогобичі та Стебнику буде зупинено роботу насосних станцій. Внаслідок цього вода вночі не надходитиме на верхні поверхи багатоповерхових будинків. Такі заходи допоможуть підприємству у складний час зекономити енергоресурси, необхідні для транспортування води, – йдеться у повідомленні.

– Через низку об’єктивних економічних причин платоспроможність за електрику українських водоканалів «кульгала» навіть в економічно стабільний період, – каже начальник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала. – Сьогодні порушений фінансовий ланцюжок. Недоотримавши кошти за надані послуги, водоканал не зможе своєю чергою у встановлений термін та у повному обсязі, як це передбачено у договорі, виконати фінансові зобов’язання перед енергопостачальною компанією, не кажучи вже про зарплату, податки та інші витрати. Тому в такій ситуації ризик припинення водопостачання залишається і зняти його самостійно підприємство не зможе.

Як відомо, станом на сьогодні борг трускавецького водоканалу сягнув понад 20 млн грн. Левова частка його була сформована за каденції Андрія Кульчинського«Дрогобичводоканал» у судовому порядку повертає кошти, які боргує водоканал міста-курорту. Боржник частково погашає недоїмку згідно із судовими рішеннями про розтермінування, водночас нарощуючи поточну заборгованість за спожиті послуги.

Нагадаємо, що «Альфа Плюс», якій належало 49% власності у трускавецькому водоканалі, вчасно вмила руки, подарувавши свою частку у статутному фонді Трускавецькій міській раді. Торік у липні депутати міськради ухвалили рішення, яким погодили договір дарування. Відповідно стовідсотковим засновником підприємства тепер є міська рада і усі накопичені борги лягли виключно на місто.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,