Новини

Буськ та Стрий отримають майже 700 тисяч гривень за сміття Садового

Сьогодні, 18 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про надання субвенції місцевому бюджету.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

Зокрема, з бюджету Львова виділять 678 031 грн за прийом твердих побутових відходів зі Львова, відповідно до Меморандуму про співпрацю між Львівською міською радою та міськими радами Буська і Стрия.

Зокрема, Буську виділять 206 675 грн, а Стрию – 471 356 грн за прийняття сміття у грудні 2021 року.

Ці кошти міста отримають як субвенцію на соціально-економічний розвиток.

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року Буськ і Стрий отримали 1,8 млн грн за львівське сміття, а на початку вересня минулого року мерія Львова також виділила 1,4 млн грн місту Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Зазначимо, з 1 липня 2019 року повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись від Львівської ОДА до міської ради Львова. Також у Львові планують розробити сайт про стан вивезення сміття зі Львова.

Додамо, у травні 2020 року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста.

Наприкінці липня 2020 року року три вантажівки із львівським сміттям затримали на Житомирщині, а на початку серпня того ж року львівське сміття виявили на Вінничині.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

18 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

18 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

18 години тому