Новини

Богдан Сегін: сьогодні розпочинаємо 26-ті «Контрасти»

Сьогодні у Львові розпочався Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».

Про це ІВ “Четверта студія” повідомили організатори заходу.

Виконавчий директор «Контрастів» Богдан Сегін розповів, що це вже дев’ятий фестиваль, у організації якого він є виконавчим (артистичним) директором.

«Від початку карантину я ні на мить не сумнівався в тому, що «Контрасти» цієї осені відбудуться, тому й створив цей девіз (чи може краще – епіграф) до цьогорічного фестивалю: Всупереч обставинам. Завдяки новому набутому досвіду. Адаптуючись до «нової реальності», – зазначив Богдан Сегін.

Він додав, що в доволі природній спосіб вирафінувалася й спеціальна тема Фестивалю – «Метаморфози-2020», до якої його надихнув геніальний твір Ріхарда Штрауса (звучатиме на завершенні Фестивалю 4-го жовтня), а також фото давньої (ще зі студентських років) товаришки Marianna Vynar, яке вона зробила поруч з Пороховою вежею у центрі Львова.
«Львівські Контрасти» – саме так вже 26 років поспіль говорять як в Україні, так і за кордоном у середовищі композиторів, виконавців, музикознавців та менеджерів сучасної музики про наш Фестиваль. Фотографія Маріанни підтверджує той факт, що «Контрасти» дійсно «зрослися» зі Львовом і щороку роблять ексклюзивний дарунок цьому місту, наповнюючи акустичний простір незвичними звучаннями актуального сучасного музичного мистецтва. Я вірю в те, що цього року (особливо цього року!) Львів відрезонує взаємністю, оцінивши сам факт того, що Фестиваль таки відбудеться! Найкращим проявом цієї взаємності будуть заповнені ті 100/150 місць, які зараз залишилися (згідно протоколу адаптивного карантину) в Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії – локації, на якій відбуватимуться упродовж наступних десяти днів всі двадцять подій цьогорічних 26-х «Контрастів» (Contrasts International Contemporary Music Festival)», – додав Богдан Сегін.

Артистичний директор наголосив, що у світі, який раптово змінився, ввівши в наше життя поняття «до карантину», сучасне мистецтво стає в аванґарді змін, трансформацій і метаморфоз повсякдення.

Варто зазначити, що як ніколи раніше, цього року дуже гнучка цінова політика фестивалю:

Абонемент на всі події Фестивалю – 500 грн.

«[не] Ніч Контрастів» – 200 грн.

Денні абонементи – 150 грн.

Відкриття та Закриття Фестивалю – 150 грн.

Всі інші події – 100 грн.

Відвідування лекцій Гаррі Лєманна та майстер-класів польського ансамблю Kwartludium безкоштовне, однак за попередньою реєстрацією.

Більше інформації про фестиваль можна знайти на сайті Львівської філармонії.

 

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

58 хв. тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

2 години тому