Біля Собору святого Юра у Львові вандали розкурочили новий дитячий майданчик

Новини 12 Жовтня, 2018 1 097

Проект дитячого майданчику у Львові. Фото: "Твоє місто"

Новозбудований майданчик ще не ввели в експлуатацію

У Львові в сквері навпроти Собору святого Юра вандали пошкодили новозбудований дитячий майданчик.

Про це повідомляють користувачі соцмереж, які виклали відповідне фото.

«Вандали повністю знахабніли. Майданчик ще навіть в експлуатацію не ввели. Площа святого Юра», – повідомляє Дмитро Романчук на сторінці ГО «Варта 1».

Фото: Дмитро Романчук/”Варта 1″

Як повідомляв медіа-хаб “Твоє місто”, у Львові в сквері навпроти собору святого Юра проводяться роботи з облаштування унікального дитячого майданчику, де зможуть одночасно перебувати до 20-ти дітей трьох вікових груп – від новонароджених до 12-ти років.

Початково майданчик мали відкрити до 1 вересня.

Проект дитячого майданчику обирали на всеукраїнському конкурсі, де перемогу здобули авторський колектив «Архітектурного бюро “А44″» зі Львова: Рибак Юлія, Саніна Аліна та Телюк Христина.

«Головним елементом нашого дитячого майданчика є просторова скульптура, яка складається зі сталевих труб. Між цією структурою натягнута сітка шириною 3 м, яка створює цікаву послідовність ігрових заходів для дітей різних вікових груп. Максимальна висота цієї скульптури сягає 3 метри, де будуть розташовані гойдалки, а мінімальна – 45 см, яка є придатною для сидіння. У центрі конструкції ми бачимо будиночок, з якого відкривається вид на всю ділянку і на весь майданчик, також з цього будиночку є вихід на гірку. Сама конструкція на майданчику сприяє фізичному і просторовому розвитку дітей, оскільки це їх вчить долати перепони на своєму шляху», – розповіли під час презентації переможці.

У 70-х роках у сквері був збудований дитячий майданчик за проектом студентського проектно-конструкторського бюро Львівського політехнічного інституту з використанням мініатюрних форм замку. Дитячий майданчик знаходився у незадовільному стані та був демонтований у межах реконструкції площі Святого та прокладення автомобільної дороги.

 

Коментарі

Позначки: