Новини

Біля Львова освятять монастир Сестер Бенедиктинок на честь св. Йосифа

19 березня 2021 року, у Солонці біля Львова освятять храм  на честь св. Бенедикта та затворницький монастир Сестер Бенедиктинок на честь св. Йосифа. Початок об 11:30.  Очолить урочистість Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Духовну велич Львова.

Як розповіла с. Клара, абатиса монастиря Сестер Бенедиктинок у Житомирі, на Львівщину делегують сестер для створення нової спільноти:

” Ми віддамо частинку себе, якусь клітинку, щоб створити нову спільноту.  Якщо з часом на Львівщині буде достатньо сестер у вічних обітах, то, маю надію, що колись у майбутньому, тут постане і абатство. 19 березня відбудеться освячення храму на честь св. Бенедикта та монастир на честь св. Йосифа. Нашими капеланами будуть Отці Бенедиктинці і вони візьмуть під свою опіку храм св. Бенедикта”.

Водночас, с. Клара наголосила, що монастир є закритий у тому, що сестри не виходять назовні і звісно є простори у монастирі, які цілком закриті для відвідувачів, але Бенедиктинки відкриті до співпраці з мирянами. На початку проживатимуть у монастирі 3 сестри.

“Однією з харизм Сестер Бенедиктинок є гостинність.   Ми приймаємо кожного, хто приходить до нас як Христа. Саме тому,збудований такий великий храм,  відкритий для кожного, де ми будемо разом молитися Літургію Годин українською мовою. Це також одна з наших харизм. Літургія Годин – це діло Бога, у яке ми входимо, нам Господь дозволяє увійти у це діло спасіння, яке творить разом з нами. Так, огортаємо молитвою всю Церкву. Ми не молимося у наших намірах, але за всю Церкву. З великою радістю ми приймемо кожного.  Літургія Годин складена із Святого Письма, Псалмів, які допомагають зрозуміти дію Бога, щодо нашого Спасіння”.

Сестри-бенедиктинки прибудуть до Львова на запрошення Митрополита Мечислава Мокшицького. До війни у Львові діяли монастирі кармеліток та бенедиктинок, але, на жаль, комуністична влада припинила їхнє існування.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

2 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

10 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

10 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

11 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

14 години тому