Новини

Бідним країнам дісталося COVID-вакцини на 10% населення

Станом на сьогодні вакцина від COVID-19 розподілена між країнами нерівномірно. Багаті купили таку кількість, яка дозволить тричі провести вакцинацію, у той час як бідні в 2021 році зможуть вакцинувати лише 10% населення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на РБК.

Про це йдеться в заяві правозахисних організацій Amnesty International, Frontline AIDS, Global Justice Now і Oxfam.

Повідомляється, що багаті країни на сьогодні скупили 53% вакцини від COVID при тому, що в них проживає всього 14% населення Землі. Передбачається, що цієї кількості вистачить для того, щоб протягом 2021 року тричі провести вакцинацію кожної людини.

Зокрема, в Канаді вже закуплено такий обсяг, якого вистачить п’ять разів провести вакцинацію.

Правозахисники з посиланням на аналітичні дані компанії Airfinity, яка систематизувала угоди між країнами і 8 провідними виробниками, відзначають, що 67 бідних країн ризикують залишитися без необхідної кількості вакцини. А п’ять з них – Кенія, М’янма, Нігерія, Пакистан і Україна – зафіксували майже 1,5 млн випадків COVID-19.

На сьогодні всі дози вакцини Moderna і 96% Pfizer/BioNTech скуплені багатими країнами. Oxford/AstraZeneca зобов’язалася надати 64% людей в країнах, що розвиваються, але незважаючи на це вакцинацією зможуть охопити не більше 18% населення світу.

При цьому Oxford/AstraZeneca укладали договори на постачання до Китая та Індії. Більшість країн не уклали угод і змушені ділити між собою пул вакцин від COVAX.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

3 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

3 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

4 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

7 години тому