Безпілотний винищувач Loyal Wingman успішно здійснив перший політ (ВІДЕО)

Новини 05 Березня, 2021 145

Безпілотний винищувач Loyal Wingman успішно здійснив перший політ

2 березня успішно здійснив перший політ безпілотний літак Loyal Wingman.

Про це повідомила пресслужба Boeing, пише Четверта студія.

“Перший політ Loyal Wingman – важливий крок в довгостроковому проекті ВПС Австралії і Boeing, і ми дуже раді успішним випробуванням. Проект Loyal Wingman – першовідкривач інтеграції автономних систем і штучного інтелекту для створення команд “людина-машина”. Ми вчимося інтегрувати нові можливості, щоб доповнити і розширити можливості повітряного бою”, – розповіла віце-маршал австралійських ВПС Кет Робертс.

“Охоронець” для винищувача вперше вийшов на злітно-посадкову смугу в жовтні 2020 року. Уже в грудні почалися швидкісні наземні випробування, за якими було здійснено перший політ. Проект реалізує Boeing спільно з ВПС Австралії, які після вчорашніх успішних випробувань погодилися профінансувати будівництво трьох додаткових безпілотників з розширеними можливостями.

Апарат являє собою майже 12-метровий дрон, здатний діяти автономно або під управлінням оператора. При цьому управління може здійснюватися як з наземної станції, так і екіпажем пілотованого літака.

У Міноборони Австралії називають нову розробку “щитом для більш дорогих пілотованих літаків”. Ключова особливість нового безпілотника – модульна структура: він може комплектуватися різними носовими модулями, а також нести розвідувальні модулі або озброєння.

Коментарі

Позначки: