Новини

Без року сто: принц Філіп, чоловік Єлизавети II, святкує день народження

Принц Філіп, чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II, святкує свій 99-ий день народження в середу, 10 червня.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Громадське”, про це повідомляє прес-служба Букінгемського палацу — офіційної резиденції британської королівської сім’ї.

«Його Королівська Високість… проведе цей день із королевою у Віндзорському замку», — йдеться в повідомленні. Там Єлизавета разом із чоловіком перебувають із самого початку епідемії коронавірусу.

Для того, аби не наражатися на небезпеку, решта членів королівської родини привітають Філіпа через відеозв’язок. А і без того тихе святкування цьогоріч через епідемію буде ще менш помітним.

Принц Філіп має титул герцога Единбурзького. Раніше служив у військово-морських силах Великої Британії. Одружився на Єлизаветі в 1947 році — за п’ять років до того, як та зійшла на престол. На сьогодні він є найстарішим членом королівського подружжя у світі.

У серпні 2017 року він відійшов від виконання королівських обов’язків через поважний вік. Загалом за свою кар’єру Філіп одноосібно брав участь у понад 22 тисячах заходів королівського рівня. Утім у квітні 2020 року він оприлюднив звернення з подякою всім, хто допомагає боротися з епідемією COVID-19.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

15 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

15 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

15 години тому