Новини

Без поїздів: залізничники погрожують масовими страйками

В «Укрзалізниці» грядуть масові страйки співробітників, яких керівництво, які отримують величезні премії, позбавляє бонусів – залізничники вимагають від дирекції виплатити їм т.зв. 13-ма зарплату і підвищити оклади, як і було обіцяно. Також вони збираються вимагати відставки керівництва.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Аgronews.

Як відзначили співробітники, після підвищення зарплати в липні на 10% премію знизили до 10%. Причиною у перевізника назвали важкі часи. Але в той же час розділі «Укрзалізниці» нараховують зарплату кожен день і в сумі він має півмільйона гривень на місяць. Співробітники компанії в середньому отримують близько 10 тис. грн.

Незважаючи на те, що компанія має великі борги, економити в наступному році також не планують. Наприклад, за консультації з питання підготовки документів для проведення закупівель, згідно з планом на цей рік, віддадуть 3,348 млн грн. А за послуги “щодо розробки методологічних рекомендацій щодо формування проекту політики винагород глави і членів правління” компанія виділяє 809 тис. Грн.

У зв’язку з цим в соцмережах співробітники «УЗ» влаштували флешмоб, наступним кроком планується всеукраїнська акція протесту, а співробітники мають намір вимагати зміни керівництва.

Деякі працівники впевнені, що потрібно виходити на масштабну акцію і в знак протесту заблокувати роботу залізниці. При цьому одні пропонують зупинити потяги на три години, тоді ж як інші – на 12 годин. Незважаючи на обурення співробітників, керівництво компанії поки ніяк не відреагувало на них.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові перевіряють стан пам’яток

Чкі на початку повномасштабної війни захистили від ймовірних руйнувань

7 години тому

У Львові комунальне підприємство обікрали на 900 тисяч гривень

У Львові судитимуть директора товариства за заволодіння коштами громади

7 години тому

На Львівщині гуляють фальшиві долари

У області припинено діяльність організованої групи, яка займалась збутом підробленої американської валюти

9 години тому

У Львові відбулась публічна розмова з професором Шкандрієм

Росія створює викривлене уявлення української культури. Невілюючи, обезцінюючи, висміюючи та привласнюючи собі окремі елементи та…

10 години тому

На Львівщині перекинувся автомобіль (ВІДЕО)

На трасі до Дрогобича

12 години тому