Новини

БЕБ заблокувало роботу одного з найбільших платників податків Західної України

Винниківська тютюнова фабрика заблокована уже протягом 35 днів. Детективи Бюро економічної безпеки уже більше місяця блокують роботу одного із найбільших платників податків Західної України, позбавляючи робочих місць працівників та їх сімей.

Про це пише Четверта студія.

А Збройні Сили України мають подякувати представникам БЕБ за те, що через несплату податків для українських захисників не вдалось закупити приблизно 100 тисяч fpv-дронів. 

Керівництво Винниківської тютюнової фабрики переконане: вчиняється рейдерська атака щодо підприємства, робота якого повністю заблокована без жодних юридичних пояснень таких дій.

Ситуації достигла апогею вчора, коли патрульна поліція з працівниками БЕБ на приватних автомобілях заблокувала виїзд машин на територію та із території Винниківської тютюнової фабрики. 

Відтак, сьогодні керівництво Винниківської тютюнової фабрики провело для журналістів та представників громадськості екскурсію підприємством та розповіло як силові структури фактично знищують фабрику!

«Фактично здійснюється блокування діяльності одного з найбільших платників податків Західної України. Якщо порахувати шкоду, яка завдана бюджетам всіх рівнів, враховуючи план недовиконання відповідної продукції, на сьогоднішній момент сума шкоди бюджету вже перевищує понад 2,5 мільярда гривень.

Для більшого розуміння – це порядку 100 тисяч fpv-дронів, які можна було закупити для українських захисників. Але цьому завадило рейдерське захоплення і блокування», – розповів адвокат, заслужений юрист України Олексій Різник.

 Як відомо, протягом останніх 5 місяців підприємство не може повноцінно працювати, адже його роботу постійно блокують працівники силових структур.

  «Будь-які спроби щодо вʼїзду, виїзду транспортних засобів, а також, відповідно, вивозу продукції, яка правомірно та легально виготовлена підприємством, яке має відповідно всі ліцензії – заблоковані правоохоронними органами», – пояснив Олексій Різник.

Сьогодні працівники БЕБ прибули на підприємство і спробували проникнути на територію підприємства, не предʼявляючи і не надаючи жодного процесуального документу. На питання журналістів – чому блокують роботу підприємства – працівники БЕПу відмовчуються, а деякі не на камеру зізнаються – наказ зверху.

«Понад 20 працівників силових органів, представники поліції, інші силові структури і підрозділи фактично здійснюють охорону невідомо чого з невідомо якої причини. З травня місяця тривав безперервний обшук протягом 30 днів. Фактично,кожного дня вони до нас навідувались, розпочинали, включали відеокамеру, ходили курили, пробували здійснювати перерахунок тютюнової продукції, закінчували процесуальну дію, а на наступний день розпочинали це все з початку. І так по колу», – розповідає Різник.

За його словами, на пропозицію завершити процесуальні дії або здійснити безперервну процедуру з метою запуску роботи підприємства, негласно повідомляють про те, що утримують невідомо які вказівки, можливо, навіть від країни-агресора. Адже, як відомо, безпосередньо учасниками та кінцевими бенефіціарами відросійського агресора контролюється більша частина торгової діяльності, а саме дистрибуція українського нового ринку», – пояснив Олексій Різник.

Адвокат додає, що представники Винниківськоїтютюнової фабрики просили детективів БЕБ оглянути машини на території, перевірити на наявність акцизної марки. Проте працівники БЕБ відмовляються вчиняти такі дії, не пояснюючи причин

«Вони постійно кудись постійно телефонують, чекають вказівки. Вказівки спускаються за годину. Не знають як себе поводити, що говорити. Тобто, на нашу думку, вони ведуть себе повністю неадекватно», – розповідає директор фабрики Ростислав Павлів.

Керівництво Винниківської тютюнової фабрики наголошує: це тиск на підприємство та спроба його знищити.

Саме тому і прийняли рішення запросити представників медіа, які оглянули цехи виробництва продукції та стали свідками дій, а точніше, бездіяльності представників Бюро економічної безпеки.

До слова, поки журналісти роздивлялись територію та цехи підприємства, БЕБ викликало підмогу та заявило, що журналістам слід негайно покинути територію, однак з якої причини це потрібно зробити, працівники БЕБу повідомляти відмовились.

Довідка: 

Винниківська тютюнова фабрика – один з лідерів платників податків тютюнової галузі. Лише минулого року підприємство сплатило до державного бюджету понад 7 мільярдів гривень податків.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Олександр Лабецький із лютого працював у Палаці мистецтв аж вісім днів

У Львівській обласній раді триває один із найцікавіших конкурсів на посаду - директора Палацу мистецтв

3 години тому

Російський депутат назвав Путіна “ворогом Росії” і закликав до миру з Україною

Депутат Держдуми РФ визнав слабкість Росії та закликав до перемир'я з Україною

3 години тому

На війні в Україні можуть з’явитися солдати з Північної Кореї

Військову допомогу державі-агресорці КНДР також може надавати озброєнням

3 години тому