Новини

Активісти закликають нардепів не допустити згортання реформи СБУ

Під шум війни деякі люди з Офісу Президента і ГУР настільки повірили у власну безсмертність, що вирішили прибрати до рук воєнну контррозвідувальну діяльність у державі, розширивши Головне управління розвідки до Управління розвідки та контррозвідки.

Про це пише координатор Медійної ініціативи за права людини та менеджерка проектів у Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ Ольга Решетилова, інформує Четверта студія.

Відповідний законопроєкт під номером 7380 вчора був внесений до парламенту.

“Ще раз. Ми роками говоримо про необхідність незалежності контррозвідувальної діяльності, що це є виключною і основною функцією СБУ і до цього власне має зводитись вся реформа СБУ, а комусь в ОП, у кого зараз склалося в засос з нинішнім командуванням ГУР, приходить просвітління і він вирішує одним помахом руки перекреслити майбутнє всіх спецслужб у період війни і повернути їх до радянських практик.

Реформувати СБУ і працювати над розвитком військової контррозвідки? Нащо? Якщо можна просто її знищити, створивши аналог кгб.

Більше того, законопроектом передбачається, що цей орган буде виведений з підпорядкування Міністерства оборони, тобто ініціатори фактично позбавлять МО функції розвідувальної діяльності.

Ей, там, якщо ви сподіваєтесь, що всі експерти і громадськість зараз зайняті війною і не знайдуть час вас відпиздити за ваш креатив, ви дуже помиляєтесь.

Я закликаю оборонний та суміжні комітети Верховної Ради надавати по пиці ініціаторам і порадити їм зайнятися справжньою реформою СБУ, яка вже давно прописана, посиленням СЗРУ та технічним забезпеченням ГУР. А окремим командирам, які схопили бога за бороду, нагадати, що так буде не завжди”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: ВРУСБУ

Recent Posts

Будинок вчених повернули громаді Львова

Прокурори через суд

2 години тому

Критична ситуація може бути не на фронті, а в тилу

Наприкінці травня це стане найважчою точкою в історії незалежної України

2 години тому

В Україні 15 тисяч військових не хочуть воювати

Отримали дисциплінарне покарання

2 години тому

Російські пропагандисти поширюють фейк про затримання Залужного

Фейк є частиною російської стратегії зі штучного створення конфлікту між армією та політичним керівництвом України

2 години тому