Новини

Аби подолати спалах кору у Львові необхідно вакцинувати понад 12 тис дітей – Володимир Зуб

Щоб зупинити спалах кору, батьків невакцинованих дітей просять звернутись у кабінети щеплень та вакцинувати своїх дітей. Або ж батьки можуть дати згоду на вакцинацію дітей, які не мають щеплення, і їх організовано доправлять до медичних закладів, де під наглядом фахівців проведуть щеплення високоякісною вакциною КПК.

Про це йшлося сьогодні на брифінгу щодо результатів перших днів кампанії із вакцинації школярів від кору у Львові.

“У львівських школах ми провели верифікацію кожного класу, щоб ідентифікувати учнів, які ще не щеплені, або мають лише одне щеплення від кору. За цими результатами ми створили рейтинг від найбільш небезпечних шкіл до більш спокійних. Як свідчить статистика, зараз у Львові є 17 шкіл, що мають рівень захищеності 95% – це хороший результат, в цій школі нема небезпеки спалаху кору, 30 шкіл — з рівнем від 90%-95%. Ми закликаємо батьків давати згоду на щеплення своїх дітей. Це не відбуватиметься у школах. У Львові є 30 кабінетів для щеплень, де можна отримати вакцинацію. Нагадую, для цього потрібна обов’язкова згода батьків. Отримавши таку згоду, педагогічні працівники організовано приведуть дітей у поліклінічні відділення. Перед щепленням, пацієнтів обов’язково оглядає сімейний лікар чи педіатр на наявність чи відсутність показань до вакцинації. Якщо з дитиною все нормально, вона здорова — проводиться вакцинація, після якої впродовж 30−40 хв за дитиною спостерігає лікар, щоб проконтролювати стан після щеплення. Ми роздали всім батькам через навчальні заклади, через класних керівників бланки Інформованої згоди, щоб батьки дали згоду на вакцинацію. Нам уже повернулася частина цих згод, і маємо 2 400 згод на вакцинування дітей в межах цієї акції масової вакцинації”, – зазначив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Загалом у місті необхідно вакцинувати близько 13 тис дітей. За три дні кампанії у Львові вже вдалось вакцинувати 518. Серед активних районів Шевченківський, де за три дні вакциновано 108 дітей, Залізничний, де вакцинували 97 дітей, Сихівський, де вакцинували 71 дитину. У жодного з вакцинованих жодних ускладнень не виявлено.

“Я хочу нагадати, що одна інфікована дитина може заразити від 16−18 осіб, або ж отримати важкі ускладнення у вигляді пневмонії чи енцефаліту”, – резюмував начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

 

Коментарі

Субота Юля

Share
Published by
Субота Юля

Recent Posts

У Львові курсуватиме трамвай з історіями людей, які пережили сучасне рабство

Волонтери проведуть інформаційну акцію під час запуску трамваю та працюватимуть за маршрутом, інформуючи пасажирів

6 години тому

У застосунку Резерв+ показує статус «у розшуку»: у Міноборони пояснили, що робити

Чоловіки, в яких в застосунку Резерв+ показує статус «у розшуку», можуть звернутися до служби технічної…

6 години тому

Садовий влаштував балаканину навколо музею Шухевича

Яким та коли буде відновлення музею Шухевичу: у Львівській міськраді зустрілися з представниками різних середовищ

6 години тому

43 мешканці Львова здали кров на Сихові у мобільному центрі крові

Забір здійснювали фахівці Міського центру служби крові Першого територіального медичного об’єднання м. Львова

6 години тому

В Одесі пам’ятник Пушкіну одягнули у вишиванку (ФОТО)

Зараз перший одеський пам’ятник залишається недоступним: його захистили від можливих наслідків російських обстрілів

6 години тому

У Львові тимчасово зупинився рух тролейбусів

Приватна компанія пошкодила кабелі Львівелектротрансу: тролейбуси №24 та №31 тимчасово не курсують

7 години тому