Новини

9 травня Путін може офіційно оголосити війну Україні, – ЗМІ

Президент Росії Владімір Путін замість так званої “спеціальної військової операції” 9 травня може оголосити війну в Україні.

Про це повідомляє Українська правда, пише “Четверта студія”.

Як пише видання CNN, 9 травня (відомий як день перемоги) Путін, використовуючи пропагандистську цінність цього дня, захоче оголосити або про якесь військове досягнення в Україні, або про посилення ескалації бойових дій, або ж про одне і друге разом.

Чиновники розглядають сценарій, за яким Путін офіційно оголошує війну Україні 9 травня.

Раніше міністр оборони Великобританії Бен Воллес припускав, що Путін може оголосити війну 1 травня.

За іншими припущеннями, 9 травня Росія може використати для оголошення анексії так званих “ДНР” і “ЛНР”, повного контролю над Маріуполем і посилення наступу на Одесу.

Посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер заявив у понеділок, що США мають “достовірні” повідомлення розвідки про те, що Росія спробує анексувати Луганськ і Донецьк “десь у середині травня”.

Є також ознаки того, що Росія може планувати проголосити “народну республіку” у місті Херсон.

Прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс заявив у понеділок, що є “поважні підстави вважати, що росіяни зроблять все можливе, щоб використати” 9 травня в цілях пропаганди.

“Ми бачили, як росіяни дійсно подвоюють свої пропагандистські зусилля, ймовірно, майже напевно, щоб відволіктися від своїх тактичних і стратегічних невдач на полі бою в Україні”, – сказав Прайс на брифінгу в Держдепартаменті.

Прайс додав, що є ” припущення про те, що Росія може офіційно оголосити війну” 9 травня, і сказав: “Це було б великою іронією, якби Москва використала нагоду “дня перемоги” для оголошення війни.

Це дозволило б РФ збільшити кількість призовників, чого вона не може зробити зараз.

Таким чином вони (росіяни – ред.) показали б світові, що їхні військові зусилля провалюються, що вони заплутуються у своїй військовій кампанії та військових цілях”.

 

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

19 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

19 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

21 годину тому