Не тільки чорний чай стає ще смачнішим із молоком. Це зрозуміли чайні майстри Тайваню, створивши унікальний слабкоферментований улун із присмаком вершкового морозива. Ще більше цікавинок про нього нам розповіли чайні експерти New Tea.
Довершений, корисний, надзвичайно смачний. Ось яким є оригінальний чай молочний улун, і його варто не лише дегустувати, а й пізнавати. Саме тому ми підготували для вас кілька цікавих фактів про цей східний напій із європейським характером.
Китайський молочний улун – це симфонія смаку оригінального середньоферментованого улуну і натурального ароматизатора. Навіть за кілька місяців після збору й обробки лист виглядає промасленим і наповнює будь-яке приміщення ніжним ароматом вершків.
Від дешевих аналогів справжній чай улун із Піднебесної відрізняється чистотою смаку і натуральним запахом, ніби чайний лист щойно полили молоком. Незважаючи на те, що молочний оолонг – тобто, його економічні версії – можна знайти чи не в кожному супермаркеті, варто хоч раз віддати перевагу оригінальному чаю. Це дозволить відчути різницю й більше не повертатися до аналогів. Зробити це можна за посиланням.
Справжній зелений улун просочують ароматичним молочним розчином, який може похвалитися й іншими відтінками:
Справа в тому, що всі ці смаки ідеально поєднуються з м’якими і злегка танінними нюансами чайного листа улуну, тому цей чай став настільки популярним по всьому світу. Парадоксально, однак поза його батьківщиною: китайці продовжують надавати перевагу традиційним улунам. А от нам, європейцям, чай із молоком давно до смаку.
Яким би запашним не був молочний улун, його просто необхідно виготовляти з якісної сировини. Визначити це досить просто під час заварювання:
А головне – справжній чай звучить по-особливому. І, вирішивши купити чай улун, ви будете обирати лише оригінальний продукт і перевірені місця для придбання. Так, за посиланням ви знайдете каталог улунів у спеціалізованому чайному магазині, і точно зможете обрати щось до смаку, не сумніваючись у якості.
Як не дивно, ароматизувати молоком намагалися і зелені чаї, і навіть пуер. Ці експерименти були вдалими, однак, по-справжньому «вистрілити» пощастило саме молочному улуну. Цьому є кілька причин:
Чай досить активно рекламувався після його створення, і «прижився» в пам’яті багатьох людей. А після – вони його ще й скуштували. І закохалися!
Здавалося б, заварити звичний чорний чай і додати до нього молоко простіше, ніж шукати справжній оолонг. Та китайське зілля здатне здивувати не лише смаком, а й користю:
А ви раніше куштували молочний улун, чи готуєтеся спробувати?