5 шкільних проектів реалізують у межах платформи «Екошкола»

Новини 07 Липня, 2021 71

5 шкільних проектів реалізують у межах платформи «Екошкола»

Закінчився ще один навчальний рік у «Екошколі». Протягом навчання учні вивчали теми енергозбреження, зміни клімату, біорізноманіття тощо і навчалися основ проєктного менеджменту. Школярі, які пройшли повний курс навчання, підготували власні проєкти для своїх шкіл. Традиційно компанія «Фармак», яка заснувала проєкт, нагороджує випускників і виділяє мінігранти на реалізацію найкращих ідей. Цього року реалізують 5 проєктів у різних куточках України.

Про це повідомляє прес-офіс компанії “Фармак”.

«Для школярів ще один навчальний рік позаду. Попереду канікули і реалізація заявок у школах. Ми радіємо, що десятки учнів отримали нові знання і зможуть їх застосувати, реалізовуючи власні ідеї. Рекуператори, сонячні панелі, екологічні лабораторії, фонтанчики будуть встановлені у школах завдяки старанням учнів. Ідеї, які вони запропонували, а ми підтримали. Ми віримо, що маленькі перемоги наших учнів сьогодні надихнуть їх на масштабування своїх ідей у майбутньому», – коментує Євгенія Піддубна, директорка з корпоративних комунікацій АТ «Фармак».

Першість здобув проєкт «Шкільне подвір’я – дзеркало мого мікрорайону» учнів з міста Полонне, що на Хмельниччині. Планується створити сонячне дерево на території гімназії. Дерево створять з екологічно чистих матеріалів і обладнають сонячними панелями. Під його гілками розташують лавки для відпочинку і зроблять виходи для зарядки телефонів і планшетів. Також проєкт передбачає створення стенду з інформацією про червонокнижних тварин і рослини Хмельниччини. Команда отримує 25 тисяч гривень на реалізацію проєкту та менторську підтримку експертів протягом усієї його реалізації .

Друге місце отримали учні із села Дубриничі Закарпатської області. Проєкт «EcoLab для всіх», що має на меті побудувати простір для проведення екологічних досліджень у школі.

Третє місце посів проєкт «Рекуперація. Енергозбереження» команди з міста Ладижин Вінницької області. Проєкт передбачає встановлення рекуператорів тепла у шкільних класах.

Додатковими грантами відзначили проєкти «Еколабораторія GreenSchool» з міста Запоріжжя та «Безконтактний питний фонтанчик з модулем видачі в пляшку» з міста Шостки.

«Ми радіємо, що школи як великих міст, так і маленьких сіл бачать проблеми, пов’язані з навколишнім середовищем. І, що надважливо, вони готові діяти. Починаючи з того, що дізнаються більше про ці проблеми, навчаючись в «Екошколі» і закінчуючи написанням власних проєктів. Ми прагнемо, щоб діти зрозуміли та відчули на власному досвіді, що їхня думка має значення, що вони впливові, що вони рушії змін», – коментує Оксана Кравченко, виконавча директорка ГО «Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”»

Проєкт «Екошкола» реалізовує АТ «Фармак» у співпраці з ГО «Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”».

Про проєкт

«Екошкола» – безкоштовна навчальна онлайн-платформа, що розрахована на учнів 6–11-х класів. Курс передбачає проходження навчальних лекцій, практичних завдань, написання та захист власних проєктів.

«Екошкола» має на меті популяризувати екологічні знання серед молоді і привернути увагу до питань охорони навколишнього середовища. Проєкт реалізує АТ «Фармак» у співпраці з ГО «Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”». Детальніше про проєкт за посиланням.

Довідка про компанію

«Фармак» – лідер фармацевтичного ринку України*. У продуктовому портфелі компанії понад 400 найменувань лікарських засобів. Серед основних напрямів – ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток до 90% прибутку. Загалом з 1995 року було інвестовано в модернізацію виробництва понад 310 млн доларів США. Щорічні інвестиції в наукові дослідження й розробки становлять приблизно 15 млн доларів США. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP.

У 2020 році «Фармак» збільшив експорт на 40%. Сьогодні продукція компанії представлена в понад 30 країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії тощо.

«Фармак» входить до 25 найінноваційніших компаній, визнаний найбільшим платником податків серед фармвиробників України та найкращим роботодавцем

Коментарі

Позначки: