Новини

35 років на сцені! 14 жовтня “Мертвий Півень” зіграє ювілейний концерт у Львівській опері

У понеділок, 14 жовтня, у Львівській опері відбудеться великий ювілейний концерт легендарного рок-гурту “Мертвий Півень”. Своє 35-річчя на сцені культова команда обіцяє перетворити на незабутню подію для шанувальників української альтернативної музики.

Про це повідомила Галина Гузьо, інформує Четверта студія.

Ексклюзивність цього концерту полягає у тому, що він збере на одній сцені як оригінальних учасників гурту, так і спеціальних гостей, які мали значний вплив на розвиток української музики. Серед друзів-музикантів, які прийдуть привітати поважних ювілярів зі сцени, – гурти “Очеретяний Кіт” і NAZVA та Юрко Журавель (Ot Vinta).

Ювілейний концерт “Мертвого Півня” 14 жовтня у Львові – це рідкісна можливість почути наживо пісні, які стали культовими для не одного покоління. Особливим моментом буде те, що деякі композиції будуть виконані у нових аранжуваннях струнних інструментів, а мультимедійні та візуальні ефекти перенесуть глядачів в атмосферу ранніх альбомів гурту.

– З далекого 1989 року, коли купка студентів львівського «універу» та «конси» перезнайомилася між собою на каві з конʼячком, у них був спільний знаменник: любов до гарної поезії та музики, – ділиться спогадами один із засновників гурту “Мертвий Півень” Роман Чайка. – Та і числівник був майже спільним – люта ненависть до «совка». Так десятки літ сімʼя «мертвопівнівців» розросталася. Одні відходили, або навіть відпливали, як ото скрипаль Ромко Рось, що на козацькій «Чайці» вийшов у відкрите море та світові океани, чи Ярина Якубʼяк, яка першою почала формувати у Філадельфії мертвопівнівську американську діаспору. Туди ж потрапив флейтист Андрій Підківка, а між пальмами Каліфорнії десь зависає гітарист Марʼян Діртин. У сімʼї “Мертвий Півень” із фронтменів-вокалістів за 35 літ можна було б зібрати змішаний хор: Любко Футорський, Ромко Рось, Ярина Якубʼяк, Місько Барбара та Юрко «Леннон» Рокецький. З історій концертних мандрів Півнів по Європі можна зняти хороше «роад-муві», а за десятки літ концертів по Україні у часи, коли «по радіо співали москалі», навіть Квентін Тарантіно зміг би склеїти кілька фільмів.

Кожен альбом “Мертвого Півня” – це щось інше, ніж попередній, бо весь час півняча родина читала щось нове, співала щось нове, пізнавала нових друзів. “Вінегрет” з віршів та “рагу” з пісень різних часів і альбомів (від першої збірки “Ето” (1992 р.) у супроводі струнних – таке меню на своє 35-річчя “Мертвий Півень” приготував для тих, хто розділить із музикантами вишукану музичнуювілейну вечерю. “Для всіх наших слухачів від 90-их і донині”, – наголошують у гурті.

А днями до свого 35-річчя “Мертвий Півень” презентував пісню та кліп спільно з Сергієм Жаданом “Жінка з чорним, як земля, волоссям”.Режисерка відео Світлана Благітко “зашила” в кліпі відсилання до легендарного відео Півнів на пісню «Холодно» 1998 року. 

Прем’єра кліпу

Квитки на 35-річчя “Мертвого Півня” у Львівській опері 14 жовтня доступні онлайн: https://bit.ly/pivni2024

Увага! За промокодом PIVNIVOPERI діє 20-відсоткова знижка на перші 50 квитків, придбані від 8 жовтня.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик