Новини

30-тисячне місто на Львівщині залишається без гарячого водопостачання

Після завершення опалювального сезону 30-тисячне місто Новояворівськ залишилось без гарячого водопостачання

Керівник фракції “Європейська Солідарність” у Яворівській районній раді Ігор Самардак закликав керівництво Новояворівської ОТГ негайно приступити до розробки плану щодо надання мешканцям Новояворівська дозволу на індивідуальне опалення.

Про це Ігор Самардак заявив на своїй сторінці у Фейсбуці, пише “Четверта студія”.

За його словами, замість підготовки до нового опалювального сезону працівникам Новояворівської ТЕЦ запропонували перейти на скорочений робочий тиждень, а питання гарячої води взагалі ніким не підіймається.

“Ще під час своєї каденції, як голова Яворівської РДА, я розумів, що управління чужим майном – шлях в нікуди. Ми заледве пережили зиму 2018-2019 з «терактами, танками, дресованими пацюками…» і ще різною лабудою, що заважала управителю належно виконувати свої обов’язки. Після цього я дійшов однозначного висновку, що для нормального функціонування тепломереж потрібно, щоб в управителя на першому місці було завдання комфорту для мешканців, а не економічний ефект.

У 2019 році єдиним виходом я вбачав передачу ТЕЦ в управління комунальному підприємству. Але ж сьогодні зовсім все по-іншому: ТЕЦ перетворили у державне підприємство, вплив на яке місцева влада не має… А найгірше: економічний ефект знову визнано пріорітетом над комфортом. Експлуатація в такому «виснажуючому» режимі протягом трьох сезонів, однозначно, не відбилась позитивно на обладнанні. До того ж, не видно кінця-краю юридичним суперечкам”, – наголосив депутат Яворівської районної ради.

Він також додав, що єдиним достойним виходом є плановий перехід на індивідуальне будинкове опалення.

“Необхідно усвідомлювати, що просто надати дозволи на встановлення індивідуального опалення – не вихід. Мережі не розраховані на це і такий хаотичний перехід паралізує електро-газові мережі міста. Для реалізації відходу від централізованого опалення необхідно розробити проект, на підставі якого визначити дорожню карту і тоді починати її реалізацію.

Закликаю керівництво Новояворівської ОТГ негайно приступити до розробки такого плану, залучивши відповідні фахові компанії. Після розробки такого плану ми разом зможемо шукати кошти для його реалізації в обласному, державному бюджеті. Новояворівськ повинен стати прикладом для інших міст-заручників. Вірю в силу розуму готовий долучатися і допомагати на всіх етапах. Скільки ще важких сезонів потрібно, щоб зрозуміти безальтернативність розробки і реалізації такого плану?”, – закликав Ігор Самардак.

Після завершення опалювального сезону 30-тисячне місто Новояворівськ залишилось без гарячого водопостачання.

Замість…

Опубліковано Ігор Самардак Пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

6 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

14 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

14 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

14 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

18 години тому