Новини

23 січня, під час Революції Гідності, у Львові оголосили жалобу за загиблими активістами Євромайдану

23 січня, під час Революції Гідності, у Львові, Рівному, Луцьку, Тернополі була оголошена жалоба за загиблими напередодні активістами Євромайдану.

Як пише  «Четверта студія» з посиланням на Укрінформ, зранку стало відомо, що протягом ночі «Беркут» та «тітушки» щонайменше у чотирьох місцях по Києву зупинили та побили учасників Автомайдану. За даними активістів, зникли щонайменше 15 автомайданівців. Крім того, було повідомлено про зникнення одного з лідерів цього руху Дмитра Булатова. За тиждень Булатова знайшли в селі Вишеньки Бориспільського району Київської області. За словами активіста Автомайдану, його били і катували невідомі.

В центрі Києва, на барикадах Майдану, бойові дії не припинялися ні вночі, ні вранці. Проте вдень опозиційні сили попросили мітингувальників утриматись від зіткнень – мали початися переговори з Януковичем. Віталій Кличко, який прибув на місце протистояння, закликав до перемир’я, аж поки не закінчаться перемовини. Переговори тривали до пізнього вечора, але ні до чого не призвели: тодішня влада відхилила більшість вимог, а запропоновані нею у відповідь умови не прийняв Майдан.

Тим часом протести поширилися по всій Україні. 23 січня в низці українських міст – Тернополі, Львові, Рівному, Черкасах, Івано-Франківську та Хмельницькому протестувальники блокували та захоплювали будівлі обласних державних адміністрацій. Загалом до кінця січня в Україні були захоплені 10 адміністрацій.

Цього ж дня мережу сколихнуло відео знущань працівників «Беркуту» над активістом Михайлом Гаврилюком.

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Шевченківському гаю відкриють інформаційно-освітній центр з укриттям на 200 осіб

В інфоцентрі облаштовали дитячий освітній простір, конференц-зали для проведення заходів, кафе і музейну крамничку

6 години тому

Львів передав захисникам чергову партію обладнання на суму 4,3 млн грн

Серед переданого спорядження – квадрокоптери, генератори, планшети, система керування Radiomaster Boxer, супутникові модеми та інша…

6 години тому

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

16 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

17 години тому