Ми переможемо

У Бориславі демонтували радянську символіку

Кожного дня тут проходять десятки людей. Хтось поспішає, хтось — помалу прогулюється. Дехто — минає, а дехто — цікаво зупиняє погляд на “відбитках минулого”.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Бориславської міської ради.

Так, мова саме про вулицю Данила Галицького, адже саме тут був військовий меморіальний комплекс часів тоталітарного режиму. Сьогодні, 8 червня, його демонтували.

https://youtube.com/UrIxSvS-ys

Рішення про демонтаж затвердили на сесії міської ради 19 травня. Тож відповідно до нього було знесено композицію скульптури жінки й воїна, вічний вогонь у вигляді металевої зірки, чотири пам’ятні таблиці та стелу з іменами та прізвищами похоронених, пам’ятну таблицю з наказом й.сталіна про визволення міста, пам’ятний знак з переліком військових частин та пам’ятну таблицю на місці поховання.

Бетонні матеріали та гранітні плити використають для потреб міста, а елементи з кольорового металу реалізують з подальшою передачею коштів на потреби ЗСУ. А на місці демонтажу згодом проведуть благоустрій території.

І одразу ж задля уникнення зайвих обговорень навколо цієї події, повідомляємо: щодо поховань на цій території Бориславська міська рада звернеться в спеціалізовану організацію для проведення ексгумації та перепоховання тіл на міському кладовищі.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

21 хв. тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

2 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

5 години тому