Ми переможемо

На Львівщині люди Тимошенко доклались до звільнення Гримак

Андрій Годик — голова ЛОВА, Максим Козицький — голова ЛОР. Така комбінація розігрується у коридорах влади, аби «Слуги народу» повністю взяли в руки владу на Львівщині.

Про це пише Четверта студія з посиланням на газету “Високий замок”.

Що відбувається у Львівській обласній раді після сенсаційної відставки Ірини Гримак? Нагадаємо, під час позачергової сесії 6 квітня депутати усунули з посади голову обласного парламенту. Прослухавши звіт Ірини Гримак за два роки, депутати поіменним голосуванням висловили їй недовіру. А під час таємного голосування 48 голосами проголосували «за» дострокове припинення її повноважень. Такого розвитку подій ніхто не очікував, відставка Ірини Гримак була «як сніг на голову»… Тепер Ірина Гримак — рядова депутатка ЛОР (фракція «Європейська Солідарність»). Формально обов’язки голови ЛОР виконує ексзаступник голови облради Євген Гірник. Заступник голови обласної ради, як і раніше — Юрій Холод.

Коли оберуть нового го­лову? За законом, немає обмежень щодо зібрання сесії – коли є потреба, тоді де­путати збираються. Утім, є два варіанти: або збирається пре­зидія облради і за десять днів до сесії призначає її дату, або голо­ва облради чи в. о. голови видає розпорядження і скликає поза­чергову сесію — не пізніше, ніж за добу до дати проведення.

«Підкилимна спікеріада» стартувала

Тож наразі невідомо, коли де­путати оберуть голову обласної ради. Гіпотетично, це має бути не пізніше, ніж через три місяці, тобто у середині липня. Однак уже зараз почалася «підкилим­на спікеріада», тобто «торги» між фракціями за крісло спіке­ра, формування президії (кан­дидатури на посади заступників голови), обрання голів чотирьох депутатських комісій, які наразі залишилися без очільників. За інформацією «ВЗ», процес цей відбувається у невидимий для невтаємниченого ока спосіб, бо офіційно представники фракцій на жодних засіданнях не зустрі­чаються.

Найпростіший варіант, який обговорюють: кожна фракція висуватиме свої кандидатури на голову ЛОР та двох заступни­ків. Єдине, про що тут можна го­ворити ствердно, — жодна полі­тична сила не погодиться, щоб і голова, і заступники були з одні­єї фракції.

Головний бенефіціар відставки Гримак — Козицький?

За версією поінформованих джерел «ВЗ», основним бене­фіціаром усього «кіпішу» з від­ставкою Ірини Гримак є го­лова Львівської ОВА Максим Козицький. Опосередкова­но це підтверджує і заява цен­трального офісу «Європейської Солідарності», який звинува­тив Козицького у підігруван­ні відставці Ірини Гримак і зри­ві політичних домовленостей. У тексті йдеться, що Максим Козицький «особисто керував збором голосів за відставку пані Гримак».

Цікаво, що основним канди­датом на посаду голови Львів­ської обласної ради є начебто… сам Максим Козицький. А на своє теперішнє крісло, тобто на посаду голови Львівської ОВА, він нібито давно просуває свого нинішнього першого заступника Андрія Годика.

За інформацією «ВЗ» з ком­петентних джерел, на рівні Офісу президента уже погоджено кан­дидатуру Андрія Годика на голо­ву Львівської ОВА. Але ці дже­рела стверджують, що Максим Козицький має очолити одне з міністерств, наприклад, Мініс­терство енергетики. Та є й інша версія: наразі стовідсоткового погодження Андрія Годика в Офі­сі президента немає. Ба більше, півтора місяця тому він нібито не пройшов співбесіди в ОПУ, його потрактували як заслабого ме­неджера для такої посади. Щоб підсилити шанси свого проте­же Годика, Козицький предста­вив керівництву у Києві історію із відставкою Гримак як … «спра­ву рук» Годика. Мовляв, це він за­ймався цією успішною «спецо­перацією». Це мало би додати Годику бонусів…

Кажуть, що очолити мініс­терство Максим Козицький має мало шансів — через погані сто­сунки з головою Кабміну Дени­сом Шмигалем. Крім того, не усі депутати від «Слуги народу» під­тримають кандидатуру Козиць­кого на очільника міністерства. З багатьма «слугами» він зумів побити горщики… Тому більш імовірна така комбінація: Андрій Годик — голова ЛОДА, Максим Козицький — голова ЛОР. Та­ким чином «Слуги» повністю ві­зьмуть владу на Львівщині.

До звільнення Гримак доклалася й «Батьківщина»

У поіменному голосуванні за визнання роботи Ірини Гри­мак незадовільною «допомогла» фракція «Батьківщини». Партій­на сила, яка вважалася союз­ником «Європейської Солідар­ності», дала шість голосів «за» незадовільну роботу (у фракції всього сім членів). «Проти» го­лосував лише один Євген Гір­ник, який був першим заступни­ком Ірини Гримак.

Згідно з результатами поі­менного голосування за неза­довільну роботу Гримак, у фрак­ції «Європейська Солідарність» із 21 присутнього «за» прого­лосував лише один Олександр Ганущин, колишній голова об­ласної ради. Нагадаємо, після відставки Гримак «ЄС» назва­ла Ганущина одним із її ініціато­рів. Львівська територіальна ор­ганізація партії «Європейська Солідарність» заявила, що ви­ключить Ганущина з партії та по­чинає процедуру позбавлення його депутатського мандата. Усі інші «ЄСівці» або не голосували, або були відсутні.

«Самопоміч» — із дев’яти чле­нів фракції вісім проголосували «за» незадовільну роботу, одна депутатка була відсутня. «Слуга народу» — одноголосно дев’ять «за» незадовільну роботу. «Го­лос» — одноголосно сім «за». «За майбутнє» — одноголосно шість «за». Народний Рух Украї­ни — із шести членів фракції чо­тири «за», два відсутні. «Сво­бода» — одноголосно шість «за». «Українська Галицька Партія» — із п’яти членів фракції два «про­ти», три відсутні. Усього про­голосували 70 депутатів, з них «за» 47, «проти» — 4, «утримали­ся — 2, не голосували 17.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

4 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

12 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

12 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

13 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

16 години тому