Ми переможемо

Двоє друзів з Рівного загинули разом під час бою на Донеччині

Небесне військо поповнилося двома рівненськими воїнами…

Олександр та Владислав жили у сусідніх будинках нашого міста, зналися змалечку, разом захищали Україну, і загинули разом на Донеччині.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк, пише Четверта студія.

26-річний Олександр Кулик — найстарший з трьох братів у сім’ї. Із дитинства захоплювався книжками, просто “ковтав” одну за одною, тож вчителі у рідній 27 школі називали його маленьким професором. Захопився спортом, бойовим гопаком.

Після закінчення школи з відзнакою запальний та затятий хлопець вступив у Львів на економічний. Але не міг спокійно спостерігати за подіями, тож не маючи й 18 років долучився до Правого сектору й добровольцем вирушив на Схід. А вже у 2018 році підписав контракт на військову службу.

Відтоді, пригадує мама, хлопець постійно був у гарячих точках нашої країни. І був до того готовим, за роки пройшов навчання у всіх можливих курсах — з виживання, тактичної медицини та інше. А щире серце прагнуло закрити собою, захистити від біди цілий світ.

У скорботі батьки, у скорботі і двоє братів Олександра — один із них вже захищає нашу країну, а найменший готується її боронити…

Поховають Олександра Кулика у Дубно, на малій батьківщині його матері…

Владиславу Гудачику 16 квітня виповнився 21 рік, а вже 25-го його серце назавжди зупинилося…

Єдиний син пані Марії із дитинства мріяв стати військовим. Якщо хлопчики-однолітки захоплювалися машинками, то Владик завжди із зацікавленням вивчав солдатиків та все, що стосується військової справи. Тож, закінчивши 9 класів у 27 школі, продовжив навчання у військовому закладі — Острозькому ліцеї із посиленою військово-фізичною підготовкою. Далі вирішив навчатися в академії у Одесі.

Значну частину життя Владислава займав спорт. У шкільні роки займався плаванням, мав перший дорослий розряд. За тим додалися ще й бокс, футбол, кросфіт…

“Казав мені: в 20 став лейтенантом, то в 40 зможе стати генералом. Я йому відповідаю, що, сину, то неможливо. А він мені: мамо, немає нічого неможливого!” – пригадує мама Героя.

Сміливий, добрий і порядний Владислав до останнього йшов за своїм покликанням, за своєю мрією.

Поховають Владислава Гудачика у Рівному на алеї Героїв на кладовищі “Нове”.

Прощатимуться із Олександром Куликом та Владиславом Гудачиком завтра, 30 квітня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

22 хв. тому

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

18 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

18 години тому