Ми переможемо

Автор статті в Time абсолютно правий, – Ірина Верещук

Можна погоджуватись або не погоджуватись з авторами нещодавніх матеріалів про Україну в Time та The Economist. Матеріали, безумовно, цікаві.

Про це пише віце-премʼєр Ірина Верещук, інформує Четверта студія.

Автор статті в Time абсолютно правий. Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як Президент. Я це знаю особисто, бо бачила це своїми очима в перші дні та тижні війни. Саме він був важливим фактором віри та згуртованості, які допомогли нам встояти тоді.

«Це ок, що певні політ та медіагрупи почали використовувати контекст і підтекст журналістських матеріалів для критики влади. Це нормально і, можливо, навіть корисно для влади.

Однак, зараз суть в іншому. Згуртованість! Фундаментальне питання до нас, українців: наскільки ми згуртовані? Чи ми готові пожертвувати чварами заради збереження згуртованості? Як довго ми готові бути згуртованими, попри все?

Тоді, в перші тижні повномасштабного вторгнення, ми встояли через дві речі: віру і згуртованість. Тоді ніхто не знав, що і як буде. Тоді ще не було масованої міжнародної допомоги. Страх і шок змусив українців згуртуватись, і ми встояли. Тоді ми не ставили один одному багато питань. Просто кожен на своєму місці робили, що могли. Раділи, коли щось вдавалось. Разом засмучувалися, коли не вдавалося. Все виходило робити якось гуртом. І ми встояли. Але ми ще не перемогли – починати чвари ще зарано.

Ніщо так не надихає ворога, як наші чвари. Нічого так не демотивує ворога, як наша згуртованість. Згуртованість попри все. Попри продажність або тупість окремих людей у владі. Все це проблема, але не причина бути менш згуртованими й тим паче демонструвати чвари ворогу або навіть союзникам.

Маємо усвідомлювати, що ослаблення згуртованості нижче певного рівня – це шлях до поразки. Так було декілька разів у нашій історії – саме через брак згуртованості та чвари. Ми не маємо права повторювати помилки цього разу.

Ми повернемо стільки наших земель, скільки заслуговує наша віра та згуртованість. Вирішувати нам, кожному з нас», – написала Верещук.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

35 хв. тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

8 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

21 годину тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

21 годину тому