Група вчених з Інституту молекулярної вірусології Медичного центру Університету Ульма повідомила про виявлення натурального продукту, здатного пригнічувати до 97 відсотків патогенів коронавіруса в організмі.
Відповідну статтю вони опублікували на сервісі bioRxiv, пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.
Вчені виходили з того, що респіраторні віруси спочатку вражають глотку людини. В ході дослідження вони з’ясували, що сік чорноплідної горобини і зелений чай володіють віруліцидним ефектом.
Фахівцям вдалося встановити, що чорноплідна горобина на 97 відсотків придушувала активність SARS-СoV-2 і ще більш результативно – віруси грипу.
Також вчені розповіли, що гранатовий сік може пригнічувати до 80 відсотків патогенів коронавіруса.
Інші натуральні соки і зелені чаї, вважають вони, здатні послабити захворювання, оскільки створюють кисле середовище і містять рослинні поліфеноли, які чинять негативний вплив на вірус. Даному дослідженню ще належить пройти оцінку наукової спільноти.