Коронавірус

Усі три вакцини, які використовують в Україні, схвалені ВООЗ, – Чемерис

«Протягом останніх тижнів спостерігаємо покращення епідситуації, що відображається в безпосередній кількості підтверджених нових випадків захворювання. Про це свідчить і кількість пацієнтів, які знаходяться в стаціонарі– 343 особи (10,01 % завантаженості ліжкомісць). Але навіть попри цю ситуацію, ще рано говорити про повне зняття карантинних обмежень», – розповів на сьогоднішньому брифінгу щодо епідситуації в області Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

«Маємо не втрачати пильність, пам’ятати про кілька хвиль захворюваності, кожна з яких була важчою від попередньої. Вірус мутує, хворі з ковідом досі поступають у лікарні, а клінічний перебіг хвороби є достатньо важкий. Окрім того, значна частка госпіталізованих – люди молодого віку, яких вірус мав би вражати найменше», – наголосив очільник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

У період стабілізації ситуації із захворюваністю у департаменті активно працюють над активізацією темпів вакцинації в області.

Як зазначив Орест Чемерис, пріоритетом номер один для департаменту є забезпечення проведення вакцинації. Адже саме зараз є можливість максимально швидко мобілізуватися і пришвидшити процес щеплення населення для того, щоби з чітким розумінням входити в осінній період, коли відзначається традиційне збільшення мобільності населення, початок навчального процесу і розпал сезонних захворювань, який також є неминучим.

«Усі три вакцини, які використовують в Україні, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, вони є безпечними для здоров’я. Кожен має можливість вакцинуватися, зокрема, у центрах масової вакцинації населення, мережа яких постійно збільшується», – зазначив Орест Чемерис.

Нагадаємо, цими вихідними центри вакцинації на Львівщині працюватимуть за зміненим графіком.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

5 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

5 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

5 години тому