Коронавірус

У Стрийській лікарні від коронавірусу вилікували більше тисячі осіб

Стрийська міська центральна лікарня – один із закладів в області, які лікують пацієнтів із коронавірусною інфекцією. З травня цього року тут пролікували понад 1200 пацієнтів. Медики розповідають, сьогодні і лікарі, і пацієнти мають все необхідне для успішного лікування хворих. Проте лікарня найближчим часом таки розширюватиме ліжкову мережу. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

«До прикладу, за жовтень ми пролікували 278 пацієнтів. На сьогодні в лікарні перебуває 131 пацієнт, з них 16 в реанімації, 1 на апараті ШВЛ і 2 на апаратній неінвазивній вентиляції. В середньому щомісячно у нас лікується понад 200 пацієнтів», –  розповів директор Стрийської міської лікарні Осип Бегей.

Медик зазначив, що упродовж останнього часу збільшується кількість хворих, які мають важкий перебіг захворювання.

«Приблизно 70 % усіх хворих потребують невідкладної кисневої терапії. Наразі нам вдається забезпечити їх киснем і медикаментами згідно з протоколами лікування. Лікарня щомісячно тратить приблизно 1,5 мільйона гривень на медикаменти. Люди докуповують ті ліки, які не входять в протокол і здебільшого потрібні хворим з супутніми патологіями», – зазначив Осип Бегей.

Вік пацієнтів – різний. До прикладу, вчора на лікування у медзаклад потрапили пацієнти 28 і 48 років. Найстаршому хворому на коронавірус було 80.

Серед супутніх патологій – дефіцит імунітету, онкологічні захворювання, цукровий діабет, захворювання крові. Такі пацієнти одужують важко.

«Середня летальність по стаціонару – 7,9 %. У нас померло вже 103 людини»,  – розповів Осип Бегей.

Сьогодні в медзакладі  працює 6 медичних команд, або ж бригад. Одна команда – це 12 людей медичного та немедичного персоналу. Навантаженість на таку команду – приблизно 30 пацієнтів.

Осип Бегей розповідає: кількість команд планують збільшувати, адже розширюватимуть ліжкову мережу після ремонту одного з поверхів медзакладу. Зазначає, що завдяки належному захисту від початку пандемії на коронавірус захворіли лише троє медиків, які працюють у бригадах.

У розпорядженні медпрацівників Стрийської міської лікарні 80 точок доступу до кисню і 20 потужних кисневих концентраторів. Медики зазначають, такої кількості наразі достатньо.

Лікарня обслуговує м. Стрий, Стрийський район, м. Моршин, Сколівський район, м. Новий розділ, Миколаївський район.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

8 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

8 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

8 години тому