Коронавірус

У Львові понад 97% нових хворих на коронавірус відмовились від вакцинації

Станом на 9 вересня у львівські лікарні госпіталізовано 574 хворих на Covid-19, в тому числі 44 людини перебувають у важкому стані в реанімаціях. Як з’ясував ZAXID.NET, практично усі госпіталізовані нещеплені – з майже шести сотень пацієнтів є лише 26, які отримали бодай одну дозу вакцини, з них 15 пацієнтів, які пройшли повноцінну дворазову вакцинацію, але вони заразилися за кілька днів після отримання другої дози, коли ще не встиг виробитися повноцінний імунітет. І жодного з тих, хто раніше уже перехворів ковідом.

Про це пише Четверта студія.

Кількість хворих, у яких діагностують коронавірусну інфекцію, на Львівщині почала стрімко зростати. Якщо у серпні і в окремі дні вересня виявляли менше 100 нових хворих, то станом на ранок 9 вересня позитивний ПЛР-тест отримали 318 мешканців області.

ZAXID.NET вирішив поцікавитися, хто найчастіше потрапляє на лікарняні ліжка. І чи є серед пацієнтів лікарень вакциновані і ті, хто вже раніше перехворів цим захворюванням – і виявилося, що понад 97% пацієнтів ковід-лікарень станом на 9 вересня не проходили вакцинації. Нагадаємо, що вакцинація не гарантує того, що людина не захворіє взагалі, але перебіг хвороби і її наслідки будуть значно легшими.

Наразі хворих на коронавірус лікують у п’яти лікарнях Львова (обласна інфекційна лікарня, міська лікарня швидкої медичної допомоги, Центр легеневого здоров’ я, обласний госпіталь у Винниках і ОХМАТДИТ), а також у Новояворівській і Кам’янка-Бузькій районних лікарнях. Ми зателефонували у ці медзаклади і поцікавилися, кого найчастіше госпіталізують до лікарень.

Директор Львівської обласної інфекційної лікарні (тут лікується 126 пацієнтів) Сергій Федоренко стверджує, що ні на стаціонарному лікуванні, ні в реанімації нема жодного пацієнта, який вакцинувався чи раніше перехворів Covid-19. Усі пацієнти невакциновані.

Заступник директора Центру легеневого здоров’я (122 пацієнти) Зеновій Наконечний повідомив: «Станом на понеділок, 6 вересня, у лікарні було 90 хворих, з них 78 – невакциновані, 10 хворих отримали лише одну дозу вакцини, двоє – дві, але захворіли на третій день після вакцинації, коли ще не встиг виробитися міцний імунітет. У реанімації нема жодного вакцинованого пацієнта. Наразі у лікарні нема пацієнтів, які уже перехворіли ковідом».

За словами завідувачки Центру терапії Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги (154 пацієнти) Марти Сайко, у цій лікарні є лише четверо вакцинованих пацієнтів, проте один з них – у реанімації. Прични важкого стану цього пацієнта медики не розголошують.

«Зі 129 коронавірусних хворих, які зараз лікуються в госпіталі, лише десятеро вакцинованих, з яких один хворий отримав лише одну дозу. У реанімацію жоден з них не потрапив. Нема також тих, хто уже переніс коронавірусну інфекцію», – каже директор Львівського обласного госпіталю ветеранів воєн і репресованих ім. Юрія Липи Максим Прикупенко.

У двох районних лікарнях – у Новояворівську (28 хворих) і Кам’янці-Бузькій (6) – лише невакциновані пацієнти.

З початку пандемії Covid-19 на Львівщині захворіли понад 140 тис. людей, з яких померли 3738 хворих. Станом на 9 вересня одну дозу вакцини отримали майже 350 тис. людей, дві дози отримали майже 274 тис. мешканців Львівщини. Центри вакцинації працюють по всій області.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

4 години тому

Тягнибока нагородили Золотим гербом міста Львова

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Тягнибока

5 години тому

У Львові депутати внесли змін у бюджет

Депутати внесли зміни до бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2024 рік

5 години тому

У Львові депутати дали дозвіл на відновлення музею Шухевича

Це територія меморіального музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений внаслідок удару безпілотника рф

5 години тому

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

7 години тому