Коронавірус

У Львові через COVID-19 померла лікар обласної лікарні

Сьогодні зранку на 65-му році життя від ускладнень COVID-19 померла наша колега – лікар. Вона працювала у одній з обласних лікарень Львова, і за своє життя врятувала безліч людських життів.

Як пише “Четверта студія”, про це сьогодні, 25 травня, повідомив на своїй сторінці у ФБ заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні  з медичної частини Ігор Берник.

“Нажаль, маємо дуже сумні новини. Сьогодні зранку на 65-му році життя від ускладнень COVID-19 померла наша колега – лікар. Вона працювала у одній з обласних лікарень Львова, і за своє життя врятувала безліч людських життів. Хвора була госпіталізована до лікарні на початку травня. В подальшому, у зв’язку із погіршенням стану внаслідок дуже тяжкого перебігу захворювання, переведена в реанімацію, згодом на апарат ШВЛ. На жаль, незважаючи на прикладені максимальні зусилля, не вдалось врятувати життя колеги”, – зазначається  у дописі.

Як повідомляє Ігор Берник, за весь період поступлення в обласну інфекційну лікарню хворих з CoVid-19 – 13 хворих померло (по Львівській області – 38 хворих).

За попередню добу в області за результатами ПЛР-діагностики, ще у 27 ос. підтверджено діагноз CoVid-19 (всього підтверджено у – 1360 ос.).

За минулу добу до приймального відділення лікарні звернулось – 13 ос., з них:

8 – проконсультовано, відібрано зразки матеріалу для ПЛР-дослідження на CoVid-19, скеровано на домашню самоізоляцію до отримання результатів та спостереження сімейного лікаря;

5 – госпіталізовано, з них 1 – з підозрою на CоVіd-19 (хв. з м. Львова) та 4 – з підтвердженим діагнозом CоVіd-19 (м. Львів, м. Винники).

На ранок в лікарні 170 хв., з них

135 – з підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких – 30 – працівники закладів охорони здоров’я, 2 дітей.
35 – з підозрою на Covid-19, з них – 8-ро – працівники закладів охорони здоров’я.

Вікова категорія хворих:
67% – 50 років і старші;
33% – 18-50 років.

Стан хворих у відділеннях від наближеного до середньої тяжкості до тяжкого, отримують медичну допомогу, очікують результатів ПЛР обстежень (первинних, повторних).

У відділенні інтенсивної терапії – 6-ро хворих. На ШВЛ перебуває – 3-є пацієнтів (віком 71, 70 років та 51 рік), у тяжкому стані, з ускладненнями основного захворювання та супутніми хворобами). Хворим проводиться комплекс діагностичних та лікувальних заходів.

Протягом попередньої доби 1-го хворого переведено з реанімації для подальшого лікування у відділення, 1- поступив до реанімації, 1-го взято на ШВЛ.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, станом на 25 травня на Львівщині 269 медиків захворіли на коронавірус.

Як повідомила на своїй сторінці у ФБ Оксана Юринець, “Сьогодні не стало лікарки Львівської обласної клінічної лікарні Ірини Федоришин. За 37 років роботи в лікарні вона врятувала десятки життів, а своє – не змогла … втратила від ускладнень спричинених зараженням Covid-19. Вічна пам’ять і глибока вдячність медику! Співчуваю рідним і близьким, які прощаються з мамою, бабусею, колегою і подругою. Є над чим задуматись тим, кому подекуди смішно”.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

7 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

7 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

8 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

11 години тому