Коронавірус

У Львівській області 553 людини заразилися COVID-19

У Львові та на Львівщині 553 підтверджені випадки інфікування коронавірусом.

Як пише «Четверта студія», у прес-службі Львівської міської ради повідомили, що станом на 08.00 год  6 травня, у Львові та на Львівщині підтверджено 553 випадки інфікування коронавірусом, з них 16 — летальні.

Загалом за весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 2446 осіб, госпіталізовані — 427, на амбулаторному лікуванні — 2019 осіб, виписані — 297 осіб. Зараз у лікарні перебуває 131 особа, з них в реанімації — 5 осіб, на апаратні ШВЛ — 2 особи. Загалом коронавірусну інфекцію виявлено — у 553 осіб, 16 людей померло. 116 пацієнтів одужало.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 224 ПЛР-тести, з яких 39 — позитивні.

“Зважаючи на рішення уряду щодо послаблення карантинних обмежень, з наступного тижня у Львові буде розширено спектр надання допомоги в поліклінічних відділеннях. Йдеться про консультативну допомогу, планові фізіотерапевтичні процедури та лабораторні дослідження. Водночас з відновленням повноцінної роботи стаціонарних відділень не поспішатимуть. Адже за останню добу виявлено 39 позитивних ПЛР-тестів”,  про це розповів головний медик Львова Володимир Зуб.

“Статистика останні днів хвилеподібна — то 8 чи 14 нових виявлених випадків, то пікові виявлення 34 — 35 нових хворих. От за минулу добу 39 нових позитивних результатів ПЛР. Вони зі всієї області і міста Львова, але тим не менше за останній період — це найвища кількість виявлених ПЛР за одну добу. Тому ми будемо дивитись за ситуацією, і якщо наростання не буде, то, напевно, ми будемо відкривати і наші стаціонари, ймовірно, з 22 травня”, — розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

13 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

13 години тому