Коронавірус

Словенія повідомила про кінець епідемії коронавірусу в країні

Уряд Словенії оголосив про офіційне припинення епідемії коронавірусу, ставши першою європейською країною, яка це зробила.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Главком», рішення було прийнято після того, як влада підтверджувала менше семи нових випадків коронавірусу кожен день протягом останніх двох тижнів.

Люди, які прибувають до Словенії з інших країн Європейського Союзу, більше не будуть зобов’язані проходити карантин протягом як мінімум семи днів, як це було з початку квітня.

Країна з населенням 2 мільйони осіб, що межує з Італією, Австрією, Угорщиною і Хорватією, на сьогоднішній день повідомила про 1464 випадки коронавірусу і 103 смертельних випадках. Епідемію там оголосили 12 березня.

Кінець епідемії означає, що деякі заходи, включаючи фінансову допомогу громадянам і фірмам, які постраждали від коронавірусу, закінчуються в кінці травня.

Уряд заявив, що іноземним громадянам з ознаками коронавірусної інфекції, як і раніше, не буде дозволено в’їжджати в країну.

Карантин тривалістю не менше 14 днів залишиться в силі для людей з країн, що не входять в ЄС при деяких винятках, включаючи дипломатів і людей, що перевозять вантажі.

Громадяни, як і раніше, повинні будуть слідувати основним правилам, щоб запобігти можливому розповсюдженню інфекції.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

15 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

16 години тому