Коронавірус

Шелестак пропонує запровадити амністію для тих, хто купив підроблені сертифікати про вакцинацію

Громадська активістка та голова бюджетної комісії Львівської міськради Наталка Шелестак пропонує  запровадити амністію для тих, хто купив підроблені сертифікати про вакцинацію.

Як пише Четверта студія, про це Шелестак написала у Фейсбуці, пише Четверта студія.

“Мені, як і кожному з вас, відомі випадки, коли наші співгромадяни купують сертифікат про вакцинацію. Так, це підробка документів. Так, за це передбачено покарання. Але! Зараз Україна в стані повного медичного колапсу, лікарі падають з ніг, рятуючи життя важкохворих, я зі страхом читаю ранкову статистику. Більшість з тих, хто в той чи інший час «нарішав» собі фейкову вакцину, зараз розуміють, що продали свій шанс вижити за сотню доларів. Адже вакцинація – це можливість захистити себе від реанімації і ШВЛ.

Враховуючи це хочу запропонувати наступну інформацію на розгляд профільного Міністерства і Генпрокуратури. Державі варто було б організувати процедуру так званої амністії, тобто дозволити вакцинуватися (і захистити своє життя) тим, хто зізнається у підробленому сертифікаті вакцинації. Покарання має бути для самих шахраїв і тих «лікарів», хто ставить свій підпис на липовому сертифікаті, а от громадянин, який усвідомив свою помилку повинен отримати справжню вакцину та мати повноцінний сертифікат вакцинації”, – написала Шелестак.

Вона додала: “Так, вакцинація – це відповідальність особисто кожного. Але це відповідальність за всіх. Визнати свою помилку, щоб вберегти не одне життя – гідний вчинок.

Функція держави – не карати, а захищати своїх громадян. Саме час реалізувати це”.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Про відключення не йдеться

3 години тому

У Львові судитимуть десятьох бойовиків, які воювали в складі армії рф

один із обвинувачених був мобілізований з «Торезької виправної колонії №28» (Донецька область) за вказівкою керівництва…

4 години тому