Коронавірус

Нові карантинні умови з 22 листопада: що зміниться для мешканців Львівщини

На Львівщині відбулося засідання обласної комісії ТЕБ і НС, на якому члени комісії прийняли рішення про відновлення з 22 листопада відвідування закладів освіти здобувачами освіти 5-11 класів закладів загальної середньої освіти та вищих навчальних закладів за умови наявності у всіх працівників закладу освіти сертифікату про повну вакцинацію, або негативного ПЛР-тесту, або довідки про одужання від ковіду

Про це інформує Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Окрім того, з 22 листопада лише за наявності зазначених документів мешканці області зможуть користуватися автомобільним та залізничним транспортом приміського сполучення.

Як розповів сьогодні на брифінгу щодо епідситуації в області заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, дякуючи першочергово медикам та свідомим мешканцям області, які вакцинувалися, можна констатувати зниження кількості госпіталізованих та кількості викликів «швидкої» до осіб з ковідом або підозрою на ковід. Проте, епідситуація на разі не дозволяє послаблювати карантинні обмеження.

«Ми чітко бачимо і розуміємо, що будь-які  заходи, спрямовані на посилення боротьби з коронавірусною інфекцією, дуже негативно впливають на економіку та на всі сфери нашої життєдіяльності. Проте, такі заходи станом на сьогодні є необхідними, адже людське життя і здоров’я є – важливіші понад усе.

Враховуючи, що маємо певну тенденцію до спаду кількості госпіталізованих та кількості викликів «швидкої», ми прийняли рішення про те, що з 22 листопада запрацюють всі заклади освіти – дитячі садки, школи, ліцеї, заклади профтехосвіти, ВНЗ по всій території Львівської області. Але невакциновані працівники будуть відсторонені від роботи, а, отже, не матимуть можливості надавати освітні послуги у закладах освіти всіх форм власності», – зазначив Іван Собко.

Він також додав, що нові правила перевезення пасажирів громадським транспортом, які почнуть діяти також з понеділка, 22 листопада, передбачають, що їздити у транспорті міжміського (внутрішньообласного) сполучення зможуть лише пасажири, які мають сертифікат про отримання однієї або двох доз вакцини від ковіду, або негативний ПЛР- чи експрес-тест, або довідку про одужання.

«Це черговий стимулюючий захід, щоби зберегти життя і здоров’я мешканців області. Окрім того, в міжміських маршрутах, тобто, на всіх маршрутах у всіх напрямках перевезень, працюватимуть мобільні групи, і буде суворо заборонено користуватися маршрутним транспортом пасажирам без визначених документів.

«Ми переконані, що на Львівщині живуть високоосвічені люди, які перш за все дбають не про те, щоб отримати ковід-сертифікат, а про своє здоров’я, здоров’я своїх близьких і рідних. Вкотре закликаємо – вакцинуйтеся! Не нехтуйте своїм здоров’ям! Влада створила всі можливості аби обрати і вакцину, і той чи інший пункт чи центр вакцинації», – наголосив Іван Собко.

Детальніше про нові правила перевезення пасажирів з 22 листопада – за посиланням.

Також, як проінформував директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, епідситуація в області поступово стабілізується і за умови строгого дотримання карантинних обмежень та вакцинації, Львівщина вже до двох тижнів може вийти з «червоної» зони.

«Першочергово для нас є важливим показник, який відображає заповненість ліжкової мережі. І протягом останніх кількох днів динаміка госпіталізацій знизилася. Проте, ми також відзначаємо той факт, що ця динаміка на сьогодні не є достатньо швидкою. Це пов’язано з тим, що у пацієнтів, які хворіли під час цієї хвилі захворюваності, спостерігають важчий перебіг хвороби, ніж у пацієнтів, які хворіли під час попередніх хвиль», – зазначив Орест Чемерис.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

12 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

20 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

20 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

21 годину тому