Коронавірус

Намісник і монахи Києво-Печерської Лаври просять від вірян грошей

Намісник і братія Києво-Печерської Лаври звернулися за фінансовою допомогою у зв’язку зі спалахом коронавируса в монастирському комплексі УПЦ МП.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на РІСУ, відповідне оголошення розміщено на офіційному сайті Лаври.

У ньому йдеться, що в зв’язку з поширенням на території України захворювання COVID-19 в Лаврі були припинені публічні Богослужіння. Намісник і ченці просять посилити молитви “за нашу головну святиню – Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, за новопреставлених архимандрита Нектарія і єродиякона Наума”.

“Також всі ви знаєте, що на сьогоднішній день найбільше випадків зафіксовано в Києві, а Лавра є невід’ємною частиною столиці і розташована в самому її центрі, тому також схильна до цих загроз. Тому просимо всіх небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу, яку ви можете переслати за вказаними реквізитами”, – йдеться в оголошенні.

Прохання монахів та намісника Лаври допомогти фінансово прокоментував у себе на Фейсбуці протодиякон Андрій Кураєв. Він запропонував митрополиту Павлу продати свій «Мерседес».

«Ченці, навіть вмираючи, просять грошей, грошей, грошей… Який сором …

Нехай Паша-мерседес продасть свою віллу або свої машинки. А вже скільки там “окормляється” багатеньких олігархів і депутатів! Ні, треба ще й у безробітних (а це сьогодні плюс-мінус усі) грошики попросити.

І як же перекрутилась свідомість цих лжемонахів, що замість того, щоб пропонувати свою допомогу зі своїх чималих калиток, вони у дні біди просять у людей!», – написав Андрій Кураєв.

Нагадаємо, інформація про спалах коронавируса в Києво-Печерській Лаврі з’явилася ввечері 5 квітня. Наступного дня було офіційно підтверджено про чотирьох хворих, а 9 квітня – ще про 30-ть. Станом на 13 квітня, в Лаврі вже більше 90 підтверджених випадків коронавирусу, з яких 63 – за минулу добу.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

7 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

7 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

11 години тому