Коронавірус

На Львівщину доставлено понад 18,1 тисяч антиген-тестів для визначення COVID-19

Рівень чутливості таких тестів становить близько 96 %, для їх застосування не потрібні лабораторні умови. Тести закуплені у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» у співпраці зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОЗ.

Всього в Україну доставлено 258 425 швидких діагностичних тестів для виявлення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає COVID-19, і вже розподілено у кожну область.

Антиген-тест дає можливість у разі підозри на COVID-19 упродовж кількох хвилин визначити наявність вірусних білків і таким чином виявити інфікування в найактивнішій фазі перебігу захворювання, щоб запобігти подальшому розповсюдженню вірусу.

«Забезпечення медзакладів антиген-тестами для діагностики один із обов’язкових заходів в рамках підготовки до епідсезону. Ми також продовжуємо секвенування вірусу, яке дозволяє відстежувати наявні штами та характер мутацій, щоб вживати оперативних заходів в разі збільшення випадків COVID-19 восени та взимку. Людям, які пропустили щеплення зараз варто поновити захист. Рекомендований курс це 4 щеплення, вакцина залишається безоплатною та є у всіх регіонах країни», – зазначив заступник міністра, головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Вакцинація залишається рекомендованою, особливо людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання, старшим за 60 років, які перебувають у групі ризику важкого перебігу захворювання. Транспортування та зберігання вакцин за умов дотримання холодового ланцюга на рівні областей забезпечують центри контролю та профілактики хвороб. Зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення.

Нагадаємо, загальний рекомендований курс з вакцинації проти COVID-19 — це 4 щеплення. Через 5 місяців після первинного курсу вакцинації необхідно зробити перший бустер. Друга бустерна доза рекомендована всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої. Також в Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 з 5-річного віку.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

5 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

5 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

6 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

9 години тому