Коронавірус

Мешканців Львівщини закликають вакцинуватися від COVID-19 та захистити себе та близьких

Депутати обласної ради сьогодні, 30 вересня, на сесії заслухали інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічної ситуації на території Львівщини, проведення вакцинації та вжиття заходів реагування у зв’язку з епідемією корона вірусу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, захворюваність у всіх районах станом на зараз має тенденцію до зростання.

«Впродовж останнього місяця ми спостерігаємо зростання захворюваності на коронавірус у Львівській області. Найбільше фіксується випадків у Львівському районі. Окрім того, ми маємо зростання відсотку госпіталізованих хворих.

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 150 114 осіб. Померлих – 3896 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 136 747 осіб.

За попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 191 особу. Скерували на самоізоляцію – 2078 осіб. В реанімації перебуває 115 людей, з них на апаратах ШВЛ – 26», – розповів Орест Чемерис.

За його словами, в області виділено 3685 ліжок для лікування хворих на COVID-19, з них 91% забезпечені подачею кисню. Завантаженість ліжок становить 48 %. На сьогодні задіяні 15 стаціонарів області для надання допомоги хворим, дитяча лікарня «ОХМАТДИТ» та обласний перинатальний центр.

Щодо вакцинації, то в області щоразу збільшується кількість центрів вакцинації населення, які працюють навіть у вихідні. Вакцинацію забезпечують 102 мобільні бригади, працює 181 пункт щеплення та 27 центрів вакцинації. Також підготовлені 3 бригади регіональних тренерів, які проводять навчання фахівців пунктів щеплень.

«Станом на зараз проведена вакцинація проти COVID-19 767 тисячам особам. З числа вакцинованих першу дозу отримали 433 тис. осіб, другу – 334 тис. осіб. Першою дозою щеплено 21%, двома 17% дорослого населення, – розповів Орест Чемерис. – Кількість хворих щодня зростає, тому закликаємо захистити себе та близьких та вакцинуватись. Усіма вакцинами від COVID-19 область забезпечена у достатній кількості».

За підсумками розгляду питання депутати запропонували профільним комісіям обласної ради напрацювати механізм стимулювання та заохочення колективів медичних та освітніх комунальних установ, а також соціального захисту за досягнення високого рівня вакцинування та подати пропозиції на наступну сесію облради.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

6 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

6 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

7 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

7 години тому