Коронавірус

Козицький просить людей не ходити до церкви

Голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький звернувся до представників духовенства та релігійних організацій області з проханням зменшити скупчення людей у храмах.

Про це Максим Козицький написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Львівщина продовжує запроваджувати превентивні заходи з недопущення поширенню респіраторних захворювань, в тому числі коронавірусу. На даний час на Львівщині немає підтверджених випадків захворювань на коронавірус. Але усі ми знаємо, яка сьогодні ситуація із його поширенням у світі, зокрема Європі. Відтак, заходи із недопущення поширення інфекції є необхідними. Рішення поінформувати кожну єпархію, кожного священника, чи пастора є доцільним, оскільки кожен з вас щоденно контактує з великою кількістю осіб та може організувати правильне донесення достовірної інформації про те, як діяти у подібній ситуації”, – йдеться у дописі.

Очільник Львівщини також додав, що відбулась комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій ухвалили цілу низку рішень щодо вжиття профілактичних заходів, які б унеможливили поширення коронавірусної інфекції у Львівській області. Серед них обмеження зібрань людей у кількості понад 200 осіб.

“Потрібно розуміти, що з кожною годину хворих у світі стає все більше. І звичайно, звернувся до церков з проханням по можливості обмежувати зібрання великих груп людей, а парафіянам поставитись до цього з розумінням. Заходи, які сьогодні вживаються, покликані не лише попередити зараження, а й також зменшити можливе одночасне інфікування великої кількості людей. Для вчасного виявлення хворого важливою є комунікація між мешканцем, духівником та лікарем”, – додав Козицький.

Керівник ЛОДА наголосив, що представники духовенства та релігійних організацій погодились щодо необхідності наголошення прихожанам бути уважними та пильними до свого здоров’я.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

У Львові стартують гідравлічні випробування

У понеділок, 13 травня, розпочнуть гідравлічні випробування теплових мереж: частина Львова буде без гарячого водопостачання

3 години тому

У парку «Знесіння» висадили сто саджанців дуба

Впродовж місяця щосуботи у парку за участі переселенців проводили екскурсії та висаджували дуби

14 години тому

На дорогах Львова вже оновили 21 км поздовжньої розмітки

Додатково у всіх районах міста ознаковують місця для паркування транспортних засобів осіб з інвалідністю, чистять…

14 години тому

Жінка переїхала до Львова і наважилась стати мамою

Охочих подарувати дітям родинне тепло, запрошують звертатися в управління «Служба у справах дітей» Львівської міської…

14 години тому