Коронавірус

Хроніка COVID-19 на 4 травня: хворих виявили на двох атомних електростанціях

За останню добу виявлено 502 нових випадки інфікування коронавірусом. Темпи поширення коронавіруса в Україні істотно не знижуються. Щодня COVID-19 інфікуються близько півтисячі українців. За минулу добу зафіксовано 502 нових випадки зараження. Станом на 4 травня офіційне число людей з діагнозом COVID-19 складає 11913. В результаті ускладнень, викликаних інфекцією, померли 288 осіб. Число видужалих на сьогодні становить 1547 пацієнтів.

Як  пише “Четверта студія”, детальніше про географію поширення коронавіруса, а також статистика МОЗ – у матеріалі РБК-Україна.

Статистика по областях на 4 травня

Чернівецька область – 1818 інфікованих. Область лідирує в Україні за кількістю заражених коронавірусною інфекцією людей. Так, за останню добу, за повідомленням ОДА, в регіоні з’явилося 73 нових хворих, більше 30 з яких – у місті Чернівці. Перше зараження в області також виявилося першим в Україні. Воно було підтверджено 3 березня.

Київ – 1511 інфікованих. За даними РНБО, у Києві за минулу добу кількість нових заражень COVID-19 зменшилася більш ніж у два рази і склало 17 осіб порівняно з 24-ма за попередній день. Захворіли 6 жінок, 10 чоловіків і одне немовля. Також повідомляється про черговий летальний випадок від коронавіруса. Перший випадок COVID-19 в столиці був підтверджений 16 березня.

Івано-Франківська область – 965 інфікованих. На Прикарпатті за останню добу виявлено 23 нових випадки захворювання, а число померлих від коронавіруса зросла до 54 осіб. Про це повідомляє система моніторингу поширення епідемії. Перший випадок COVID-19 в області був виявлений 19 березня.

Тернопільська область – 868 інфікованих. За останню добу в Тернополі коронавірус був підтверджений у чотирьох медичних працівників. Крім того, захворювання виявлено у трьох мешканців Тернополя, які контактували з хворими. Перше зараження було виявлено в регіоні 20 березня.

Київська область – 784 інфікованих. За інформацією місцевої ОДА, в області на сьогодні офіційно підтверджено 784 випадки зараження COVID-19, з яких 73 – у дітей, 90 – у медичних працівників. За минулу добу виявлено 37 нових випадків. Вперше інфекція в області була виявлена 17 березня.

Рівненська область – 726 інфікованих. За інформацією ОДА, у селі Познань Рокитнівського району виявили 6 осіб, інфікованих коронавірусом, у зв’язку з чим тут посилили карантин і встановили блокпост. Перше зараження в області було офіційно підтверджено 27 березня.

Як повідомляє “Рівне вечірнє”, у місті Вараш зафіксували захворювання на коронавірус у працівниці стратегічного об’єкту — атомній електростанції. Про це повідомляє міський голова Вараша Сергій Анощенко. Працівниця Рівненської АЕС, знаходиться в інфекційному відділенні. Проте, як повідомила Суспільному речниця пресслужби РАЕС Вікторія Леонова, що робота жінки не пов’язана із основним технологічним процесом, відтак на роботу станції випадок ніяк не впливає.

Закарпатська область – 508 інфікованих. Сьогодні на Закарпатті зафіксовано 10-я смерть від ускладнень Сovid-19. За інформацією департаменту охорони здоров’я ОДА, помер пенсіонер з Рахівського району. Перше офіційне підтвердження COVID-19 в регіоні було зафіксовано 26 березня.

Львівська область – 473 інфікованих. В області підтверджено 15-й летальний випадок від COVID-19, про що повідомили у Львівському штабі по боротьбі з поширенням коронавіруса. Перший випадок захворювання був зафіксований в регіоні 20 березня.

За даними Львівської міської ради, станом на 08.00 год  4 травня, у Львові та на Львівщині підтверджено 506 випадків інфікування коронавірусом, з них 15 — летальні.

Дніпропетровська область – 448 інфікованих. За минулу добу, за повідомленням ОДА, в області лабораторне підтвердження отримали 13 нових випадків COVID-19. Захворіли 8 жителів Дніпра і п’ятеро – з Кривого Рогу. 19 березня на Дніпропетровщині вперше була виявлена коронавірусна інфекція.

Вінницька область – 435 інфікованих. За повідомленням голови облдержадміністрації, сьогодні в регіоні зафіксована четверта смерть від коронавіруса. Померла 66-річна вінничанка, у якій крім COVID-19 були інші хронічні захворювання. Перший випадок коронавіруса в області був діагностований 25 березня.

Житомирська область – 423 інфікованих. За даними місцевої ОДА, на Житомирщині за останню добу підтверджені 30 нових випадків зараження. Найбільше число хворих – 148 осіб спостерігається в Житомирі, 85 – в Коростені та 79 – у Бердичеві. Перше інфікування в області підтверджено 12 березня.

Одеська область – 409 інфікованих. На сьогоднішній день область вийшла в лідери за кількістю заражених за добу. За інформацією міністра охорони здоров’я України, за минулий день число випадків COVID-19 в Одеському регіоні становила 80 осіб. Вперше коронавірус тут підтвердився 24 березня.

Кіровоградська область – 397 інфікованих. Сьогодні в місцевій ОДА повідомляється про п’ять одужавших від COVID-19, серед яких 13-річна дитина, а також медичні працівники. Перше зараження коронавірусом в області було виявлено 29 березня.

Харківська область – 348 інфікованих. За інформацією ОДА, на сьогодні в області підтверджено 350 випадків COVID-19, госпіталізовано 133 людини, а 172 перебувають на самоізоляції. Троє хворих перебувають у реанімації, у тому числі – два медика. Також повідомляється про нових летальних випадках – померли харків’яни 61 і 70 років. Перше інфікування коронавірусом в області виявлено 28 березня.

За повідомленням штабу з координації роботи з проведення карантинних, профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу у ВП Харківської АЕС, підтверджено захворювання на COVID-19 у двох працівників ХАЕС.

Волинська область – 324 інфікованих. станом на сьогодні в регіоні виявлено 324 випадки інфікування коронавірусом, в тому числі 64 людина одужали, шість – померли. За останню добу кількість хворих зросла на 9 чоловік. Перший випадок COVID-19 в області був офіційно підтверджений 25 березня.

Черкаська область – 308 інфікованих. За повідомленням мера Черкас, на сьогодні в Черкаській міській інфекційній лікарні з COVID-19 перебуває 14 пацієнтів, з них п’ятеро – у важкому стані. Перший випадок коронавіруса був зафіксований в області 22 березня.

Запорізька область – 275 інфікованих. За повідомленням обласного лабораторного центру МОЗ України, на сьогодні в області COVID-19 виявлений у 275 жителів, серед яких -27 дітей. Число хворих медиків в регіоні досягло 53-х. Тут перший випадок зараження коронавірусом був зафіксований 25 березня.

Полтавська область – 222 інфікованих. За останню добу кількість заражених COVID-19 в області зросло на 10 осіб. У Кременчуцькому районі, за даними місцевої РДА, лабораторно підтверджено 8 випадків коронавіруса, у тому числі чотири – летальних. Також повідомляється, що лікар районної лікарні знаходиться у важкому стані. Перший випадок COVID-19 в Полтавській області був виявлений 27 березня.

Миколаївська область – 149 інфікованих. Місцева ОДА повідомляє про 12 нових випадків зараження COVID-19 за останню добу. А загальне число інфікованих в області збільшилася до 161 особи, з яких 40 – медики. Найбільше число заражених: 53 людини – в Домановському районі, 41 – у Вознесенському, 22 – в Южноукраїнську, 19 – в Новоодесском, 11 осіб – у Миколаєві. Перше офіційне підтвердження COVID-19 в регіоні було зафіксовано 11 квітня.

Херсонська область – 136 інфікованих. За повідомленням мерії, в області за минулу добу підтверджений один випадок нового захворювання у 53-річного жителя Гола Пристань. Він знаходиться в лікарні у стані середньої тяжкості. Всього на сьогодні в області налічується 139 інфікованих COVID-19, з яких 52 людини одужали, два – померли. Вперше інфекція в регіоні була виявлена 25 березня.

Хмельницька область – 115 інфікованих. Місцева ОДА інформує про новий летальний випадок від коронавіруса. Помер 67-річний пацієнт з Кам’янець-Подільського району, який раніше був директором Кам’янець-Подільського цементного заводу. Перший випадок зараження COVID-19 в області було виявлено 27 березня.

Сумська область – 110 інфікованих. На Сумщині сьогодні коронавірус вперше виявлений в Сумському районі, про що інформує обласний лабораторний центр. Всього у регіоні на сьогодні офіційно підтверджено 110 випадків інфікування COVID-19, з яких чотири – летальних. Перше зараження коронавірусом в області сталося 25 березня.

Донецька область – 70 інфікованих. За останню добу в Донецькій області не зафіксовано нових випадків зараження коронавірусом. Перший офіційний випадок коронавіруса в регіоні отримав підтвердження 18 березня.

Чернігівська область – 54 інфікованих. За повідомленням ОДА, за останню добу в області виявлено 8 нових випадків інфікування COVID-19: захворіли 7 жителів Боровицького району і одна жінка із селища Варва. Також повідомляється про чергову смерть хворого з Варвинського району. Перший випадок зараження в регіоні стався 26 березня.

Луганська область – 37 інфікованих. За минулу добу в Луганській області, як і на Донеччині, не було виявлено нових хворих коронавірусом. Крім того, тут виявлено найменшу кількість позитивних тестів з COVID-19. Вперше коронавірусна інфекція в області була підтверджена 25 березня.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

7 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

15 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

15 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

16 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

19 години тому