Коронавірус

Червоноградська міська лікарня отримала апарат для невідкладного обстеження пацієнтів з інфарктом

Сьогодні до Червоноградської міської лікарні прибув ангіограф – апарат, який дозволяє виявляти патології кровоносних судин (артерій, вен, лімфатичних шляхів) та проводити діагностику захворювань серця. Зокрема, наявність ангіографа у лікарні дозволить надавати невідкладну допомогу пацієнтам з інфарктом.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Як розповів гендиректор Червоноградської міської лікарні Ігор Грондзаль, апарат придбали за кошти державного бюджету в сумі 11 млн грн в межах закупівель Міністерства охорони здоров’я.

«Червоноградська лікарня, після проведення медичної реформи, є багатопрофільним закладом охорони здоров’я другого рівня, для якого передбачена наявність ангіографа. Таких закладів в області є три – у Львові, у Дрогобичі та Червонограді. Тож плануємо законтрактуватися з НСЗУ для надання пакету медичних послуг пацієнтам з інфарктом. Раніше таких пацієнтів скеровували на обстеження до Львова. Тепер отримувати невідкладну допомогу на місці зможуть мешканці району з населенням майже 220 тисяч людей», – зазначав Ігор Грондзаль.

Почати обстеження на новому ангіографі зможуть через 5 місяців, оскільки використання апарату потребує отримання необхідних дозволів, а також встановити його має спеціальна монтажна бригада.

Червоноградська міська лікарня отримала апарат для невідкладного обстеження пацієнтів з інфарктом

Як розповів міський голова Червонограда Андрій Залівський, отримання ангіографа є історичною подією, адже дозволить забезпечити повноцінне надання медичних послуг у лікарні.

«Зараз триває реконструкція другої черги Червоноградської лікарні у межах програми «Велике будівництво». Реконструкцію приймального відділення вже завершили, а в другій черзі завершують ремонтні роботи відділень діагностики та інтенсивної терапії. Встановлення ангіографа було необхідним для надання повного спектру медичних послуг, а укладення контракту з НСЗУ на лікування пацієнтів з інфарктом дозволить покращити матеріально-технічну базу закладу.

Червоноградська міська лікарня отримала апарат для невідкладного обстеження пацієнтів з інфарктом

Дякуємо обласній владі та Мінохорони здоров’я за підтримку та сприяння у розбудові центральної лікарні району», – додав міський голова Червонограда Андрій Залівський.

Нагадаємо, нове приймальне відділення у Червоноградській міській лікарні відкрили у травні минулого року.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

33 хв. тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

8 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

9 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

9 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

13 години тому