Коронавірус

Близько 90% пацієнтів є кисневозалежні – лікарка Львівської інфекційної лікарні (ВІДЕО)

Станом на 17 вересня у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні на лікуванні є майже 150 пацієнтів із підозрою або діагностованим коронавірусом.

Про це в коментарі Суспільному розповіла лікарка-інфекціоністка Людмила Гринів, пише Четверта студія.

За словами Людмили Гринів, близько 90% пацієнтів у лікарні є кисневозалежними, а кількість хворих зросла впродовж останніх тижнів.

“За останні, приблизно два тижні – місяць, з впевненістю можна сказати, що кількість пацієнтів значно збільшилась, кількість поступлень за день – значно збільшилась. Кількість хворих значно збільшилась”, – каже Людмила Гринів.

Інфекціоністка додає, тепер госпіталізують багато пацієнтів молодшого віку.

“Якщо колись, в першій хвилі ми могли казати, що це пацієнти середнього віку, то тепер молодих є значно більше, дуже багато. За останній тиждень в нашому стаціонарі молодшого віку пацієнтів є приблизно 50%”, – каже лікарка.

На ранок 17 вересня в області зареєстрували 644 нових випадки інфікування коронавірусом. За даними Львівської ОДА, також за минулий день госпіталізували із коронавірусом 123 людини. А загалом понад тисяча пацієнтів перебуває у лікарнях області.

Львівщина офіційно перебуває у зеленій епідемічній зоні, тут відбуваються та продовжують організовувати масові заходи. Якщо в регіоні введуть помаранчеву або ж червону карантинні зони, для вакцинованих людей будуть послаблення.

“Коли ми увійдемо в інші кольори зон, а не дай Бог в червону, там будуть серйозні обмежувальні заходи. І тоді точно буде мати значення вакцинована людина чи ні, чи пройшла вона ПЛР-тест чи ні. Для персоналу, для організаторів буде мати значення, так і, безумовно, для людей, які беруть участь в цьому”, – пояснює координатор вакцинації на Львівщині Олег Когут.

За даними ЛОДА, на ранок 17 вересня на Львівщині вакцинували 681 721 людину, з них 308 411 –другою дозою.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

2 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

2 години тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

3 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

3 години тому