Галерея

Зірки українського футболу та журналісти зіграли у благодійному матчі “Кубок чемпіонів”

30 квітня на столичному стадіоні “Локомотив”, який постраждав від ворожої агресії, відбувся благодійний футбольний матч “Кубок Чемпіонів”, присвячений Всеукраїнському дню футболу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

Головний приз виборювали Зірки українськогофутболу” та “Збірна журналістів України.

Організатором футбольного матчу виступилоІА «Центр новин».

Генаральний медіа партнер: XSPORT.

Інформаційні партнери: телеканали Прямийта Xsportвидання: FootBoomSport.uaFootball.uaТрибуна, Український футболFootballHub1927.kiev.ua та 4 студія.

Спонсори матчу: Мережа аптек “Подорожник” та ФК “Колос”.

Основна мета матчу – 50 дітей-переселенців та діти академії ФК «Локомотив» отримали відспонсорів матчу футбольну форму та ігрові м’ячі.

Збірна зірок українського футболу”:

1. Всеволод Романенко, 4. Андрій Конюшенко, 13. Дмитро Пінчук, 16. Михайло Стельмах, 9. Олег Саленко, 14. Юрій Грицина, 8. Олександр Алієв, 17. Сергій Люлька, 3. Іван Богатирчук, 5. ВікторМороз, 11. Костянтин Бабич, 15. Роман Пахолюк, 7. Володимир Лисенко, 10. Володимир Чабан (Друзі“Динамо”, воїни ЗСУ), 19. Мартин Погосян (Друзі“Динамо”, воїни ЗСУ).

Тренери команди: Віктор Леоненко, СергійКоновалов.

Збірна журналістів України”:

Ярослав Твардовський (ІА “Центр новин”), Віктор Медвідь (телеканал “Прямий”), ОлександрПузик (Football.ua), Ельдар Шульга (Football.ua), Юрій Габовда (футбольний експерт), ОлександрВащук (телеканал “Еспресо”), ОлександрМельниченко (FootballHub), Роман Куплевацький(FootballHub), Ілля Дудка (FootballHub), СергійЦиба (Sport.ua), Анатолій Анатоліч (Зе Інтерв’юер), Максим Корзун (UA Перший), Дмитро Дєнков(“Економічна правда”), Ігор Бондаренко (“Динамо” ТВ), Богдан Машай (“Ми – Україна”).

Граючі тренери команди, легенди українськогофутболу: Андрій Воробей, Ігор Жабченко.

Президент збірної журналістів України – Ольга Витак, шеф-редактор ІА “Центр новин”.

Перед принциповим двобоєм своїми думками поділились учасники заходу:

Тарас Коляда (СЕО мережі аптек “Подорожник”):

“Для нас велика честь бути спонсором цьогоблагодійного матчу. Адже ми підтримуємоукраїнський спорт і його розвиток. Допомогадіткам, яку вони отримали завдяки цьому матчу, єдуже благородною метою. Дякуємо організаторам, що ми змогли долучитися до цієї доброї справи. Нехай у діток буде гарний настрій і задоволення відспортивних подарунків і спорядження”, – відзначивТарас Коляда.

Володимир Генінсон (віцепрезидент ФК “Колоса” Ковалівка):

– Хочу побажати якнайшвидшої перемоги нашій країні. Пишаюсь, що “Колос” став частинкою сьогоднішньої події та такождолучився до допомоги нашим діточкам. Фонд Андрія Засухи та ФК Колос Ковалівка дбають не лише про спортивну складову, а й гуманітарну. Будуть щасливими наші дітки, буде щасливою та успішною і наша країна.

Віктор Леоненко (легенда “Динамо”):

– На гру повинні приїхати 52 дітей-переселенців – для нас це велика мотивація. Такожцю гру хочемо присвятити пам’яті видатногогравця та тренера Михайла Фоменка, який вчора, на жаль, залишив нас… Шкода, що наразі такіматчі проходять без глядачів. Найголовніша мета – допомогти діткам, всім чим можемо. Також ценагода побачити друг друга – зараз це буває рідко.

Андрій Воробей (легенда “Шахтаря”):

Цікаво грати проти команди Леоненка або“Динамо” – тому для мене це принципова гра, яку я ніяк не міг пропустити. Плюс граємо для дітей-переселенців, я сам з Донбасу і добре розумію, щоце таке залишити рідну домівку

Державний Гімн України виконала українськаспівачка, авторка пісень та учасниця «Голос Країни» – Анастасія Гетьман.

Злива голів, хет-трики та пенальті

Матчу передувала хвилина мовчання пам’ятіМихайла Івановича Фоменка.

Це був поєдинок, в якому обидві команди діялирезультативно та безкомпромісно. Зірки футболу завдавали темп грі та першими досягли успіху: триходівка Алієв – Люлька – Бабич завершилась результативним ударом останнього. Але журналісти миттєво організували відповідь, Шульга втік сам на сам з Романенком, обігравголкіпера, але сам завершувати не став, а відпасував на Пузика – 1:1.

Паритет у рахунку тривав недовго, майстрифутболу спробували нокаутувати суперника. Алієвреалізував 11-метровий, зароблений Лисенком (Твардовський вгадав напрямок удару, але до м’ячане дотягнувся). І майже відразу Алієв записав на свій рахунок ще й результативний пас, а Лисенко довів рахунок до 3:1.

За справу взявся Воробей, якій з передачіГабовди скоротив відставання, але майже миттєвоБабич забив ударом головою і знову довів перевагусвоєї команди до комфортної – 4:2. Перед перервоюШульга заробив пенальті, який реалізував Габовда. 4:3 – підсумок першої половини гри.

На початку другого тайму той же Шульга зновувтік від захисників, оформив дубль та зрівняврахунок – 4:4.

В час, що залишився, суперники продовжилиобмінюватися результативними ударами. У зірокфутболу забивали Пахолюк, Люлька, Лисенко (двічі) та Бабич.

Але і працівники ЗМІ, яких надихнуланеймовірна гра голкіпера Твардовського на останньому рубежі – одного разу Ярослав потягнувдва поспіль удари від Алієва, який пробивав майжевпритул(!) – тримали удар.

Бондаренко, Воробей, Шульга (двічі) та Габовда були влучними і фінальний свисток засвідчив нічию в основний ігровий час – 9:9!

Кубковий формат передбачав пробиття серіїпенальті, в якій краще з нервами впоралисяжурналісти (мабуть, менше тиснув тягарвідповідальності). До того ж настрій зіркам дещозіпсував Алієв, який першим виконував 11-метровий, але у ворота не влучив.

3:2 – серія пенальті залишилась за Збірноюжурналістів, яка стала володарем Кубка чемпіонів!

“Зірки українського футболу”“Збірнажурналістів України” 9:9, (по пенальті – 2:3)
Голи: Бабич 4, 30, 58, Алієв з пен 11, Лисенко 16, 45, 61, Пахолюк 41, Люлька 44, – Пузик 6, Воробей25, 53 Габовда 31, з пенальті, 62, Шульга, 37,55, 63, Бондаренко 52
Серія пенальті: Алієв – 0:0 (повз ворота), Пузик – 0:0 (воротар), Климчук (воротар) 0:0, Шульга 0:1, Бабич – 0:1 (воротар), Жабченко – 0:2, Погосян – 1:2, Співаковський – 1:3, Саленко – 2:3.

Ольга Витак (президент збірної журналістівУкраїни, головний редактор ІА “Центр новин”):

Дякую, що, не зважаючи на всі перешкоди та випробування ви знову збираєтесь, щоб зігратизаради нашого майбутнього – наших діток. Окрема подяка спонсорам матчу мережі аптек “Подорожник” Тарасу Коляді і футбольному клубу “Колос” Андрію Засусі, які підставили плече та допомогли організувати цей благодійний матч, купити дітям футбольну форму та спортивнеспорядження. Сьогодні Кубок діставсяжурналістам, але потрібно пам’ятати, що кожназ таких зустрічей завершується перемогою самедіточок, які, завдяки вашій допомозі, отримуютьсяспортивні подарунки, а також можливістьзайматися спортом на новозбудованихмайданчиках.

Нагородження

Кращий тренер – Віктор Леоненко (ЗбірнаЗірок)

Кращий воротар – Всеволод Романенко (ЗбірнаЗірок)
Кращий захисникОлександр Ващук (Збірнажурналістів)

Кращий бомбардир – Костянтин Бабич (ЗбірнаЗірок)

Кращий гравецьОлександр Алієв (ЗбірнаЗірок)

Кращі арбітри матчу – Дмитро Оганєсян, Владислав Лукав та Ірина Піценко

Інформаційне агентство “Центр новин” дякуємережі аптек “Подорожник” та ФК “Колос” за організацію благодійного матчу “Кубок чемпіонів” та інформаційним партнерам за постійневисвітлення благодійних матчів.

Пряма трансляція матчу на YouTube-каналах: X-sport та ІА “Центр новин”.

Друзі, продовжується збір коштівдля будівництва та встановлення дитячо-спортивного майданчика в Будинку дитини №1 мьвова, де проживають діти-сироти із СхідноїУкраїни.

Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/7zX4jSQr7k

Номер картки банки: 5375 4112 1548 6791

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

8 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

16 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

16 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

16 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

20 години тому