Галерея

В Україні зростає рівень безробіття (ВІДЕО)

На Львівщині відбувся Форум місцевого самоврядування.

Про це пише Четверта студія.

Як повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, керівники громад з початком повномасштабної війни взяли на себе ту величезну і досить невдячну роботу з розміщенням внутрішньо переміщених осіб на території Львівщини.

“Безробіття в Україні зросло і вже зараз досягнуло п’яти мільйонів, більше семи мільйонів осіб перебувають закордоном і завдання влади та місцевого самоврядування створити нові робочі місця для людей, які зараз без роботи і тих, які повернуться. Насправді – чому наші люди без роботи, тому що їм потрібно запропонувати достойну оплату.

Сильні громади – сильна держава. Але чи держава дає можливість громаді розвиватися. Грошей не дали, а повноваження всі необхідні є. Тому важливо, щоб була завершена реформа, шляхом виділення крім повноважень, ще й фінансового ресурсу. Реформували центри зайнятості, центри соціального захисту – радилися з місцевими громадами? Ні. Ми вважаємо, якщо держава пропонує пільгу, то вона має забезпечити і ресурс.

Є запитання і до реформи лісової галузі – з 24 управлінь залишається дев’ять і їх називатимуть «офісами». А 148 державних підприємств об’єднають в одне єдине – в Києві. Виходить, що лісова галузь йде шляхом приватизації – і це неправильно і відповідно – це недержавницька позиція. А тому місцева влада має вже сказати – чи вона готова взяти в комунальну власність ті ліси, які на ваших територіях. На жаль, ліси як рубали, вивозили так і зараз це відбувається, а громадянин і громада, яка живе біля лісу не є реальним власником”, – наголосив нардеп.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

39 хв. тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

51 хв. тому

Мешканець Яворівщини проведе 8 років за ґратами за вбивство

У ході сутички обвинувачений взяв ніж та завдав потерпілому один удар в шию. Від отриманих…

2 години тому

На Золочівщині у двох іноземців конфіскують землі

Недопущення незаконного володіння землями України

2 години тому

У Львові діти отримають гроші від Садового

Учні, які стали переможцями міжнародних, всеукраїнських олімпіад та інтелектуальних конкурсів та змагань, отримають грошові премії…

9 години тому