Галерея

В одному бою спалив два російські танки й БМД. Історія Дяді Колі — військового зі Львівщини

Сержант 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Микола Недельський в одному з боїв спалив два російські танки й БМД. Історію про Дядю Колю, як його називають побратими.

Про це розповіли у пресслужбі бригади.

Микола Недельський допоміг бригаді втримати оборону на одному з напрямків війни.

“Декілька днів тому на Луганському напрямку бронегрупа російської армії за підтримки піхоти спробувала прорвати оборону на одній з ділянок фронту, яку утримують військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Цей прорив вдалося ліквідувати завдяки рішучим діям особового складу бригади. При цьому особливо відзначився головний сержант Микола Недельський. Він особисто знищив два ворожі танки й БМД”, — повідомляють у пресслужбі 24 окремої механізованої бригади.

Микола Недельський родом з міста Новий Розділ, що на Львівщині. На війні він — з 2014 року. За вісім років пройшов шлях від солдата до головного сержанта. Був стрільцем, кулеметником, командиром відділення, заступником командира взводу.

“Головною посадою для нього залишається бути наставником та батьком для молодих солдатів. Він не тільки вчить їх таємниць військової справи, він підтримує їхній моральний дух, допомагає впоратися з труднощами та психологічним навантаженням”, — йдеться у дописі.

24 окрема механізована бригада імені короля Данила бере участь у війні від початку російської агресії у 2014 році. Бійці військового з’єднання воювали на багатьох напрямках на сході України. Влітку 2014 року воїни брали участь у боях за Красний Лиман, Лисичанськ, а також в районі 32 блокпоста.

Коментарі

Олег Довганик